Paste rustice

16 mart.

O idee de cină salvatoare cu care particip şi la Provocarea lunii martie

Ingrediente: 250 paste scoici, 250 g roşii pasate, 1 ceapă, 4 crenvurşti, 100 g măsline fără sâmburi, busuioc, piper, 2 linguri de ulei, parmezan

Mod de preparare: Pastele se fierb în apă clocotită cu sare şi puţin ulei. Între timp, călim în ulei ceapa tăiată jullien. Când devine sticloasă, adăugăm şi crenvurştii tăiaţi rondele. După ce s-au rumenit, adăugăm măslinele felii şi roşiile pasate. Punem capacul şi lăsăm 5 minute să fiarbă la foc mic. La final, condimentăm cu piper şi busuioc. Amestecăm sosul cu pastele scurse şi trecute printr-un jet de apă rece. Le servim calde, presărate cu parmezan.

4 răspunsuri to “Paste rustice”

  1. Alexandrina 18/03/2012 la 11:01 #

    Yummy, delicioase!

  2. Betty 19/03/2012 la 10:33 #

    Asa-i, Alexandrina! Delicioase si rapide! Si mamaruta mea de 1 an si 5 luni le-a savurat cu furculita..mai mult cu degetelele apoi…pana s-a umplut toata de sos :))

  3. Magda Adina 19/03/2012 la 17:24 #

    Ador pastele de tot felul !!! 😉

    • Betty 23/03/2012 la 13:06 #

      Si mai ales astea, Magda, care se fac asa de rapid! Le-ai incercat in varianta asta?

Lasă un comentariu