Parada „Dulce Românie”- septembrie 2011

30 sept.

Dragele mele,

Iată că luna septembrie e pe final, ceea ce înseamnă că e timpul să defileze pe podium toate bunătăţile voastre pe care cu multă imaginaţie şi măiestrie le-aţi pregătit. Vedete, după cum bine ştiţi, au fost vinetele şi perele. Şi ce a ieşit din mânuţele voastre hărnicuţe, m-a uimit şi impresionat. Dar fără să vă mai răpesc din timp cu poveşti, vă las să vă convingeţi singure 🙂

1. Daniela Mircea-AddarioPreparăm şi mâncăm

Dulceţă de piersici şi pere

Quiche cu vinete şi roşii

2.Dana TudorClipe dulci şi parfumate

Sandwich cu pere, prosciutto crudo şi gorgonzola

3.Alina CiobanuDin bucătăria Albinutzei

Evantai de vinete

Chec cu mac şi pere

4.Sorina IonaşcCuisinerie pentru ne-toţi

Eggplant rolls

5.Avram Iuliana FlorentinaReţete fel de fel

Rulouri de vinete cu mozzarella şi prosciutto crudo

6.PansyPansy’s recipe

Scoici în pantofi

7.Sidonia TonceanÎn bucătărie la Sidy

Salată de vinete şi dovlecei

Zacuscă de vinete

8.Dorina BandalacRestaurantul de acasă

Şorbet de pere

9.Licuţa MarinDin bucătăria mea

Musaca de vinete

Tartă cu pere şi ciocolată

10.Diana UrsacheMomente în bucătărie

Pizza cu pere, prosciutto şi gorgonzola

Pizza cu vinete, zucchini, prosciutto şi brânză de capră

11.Ancuţa DrăghiciLa Ancuţa

Zacuscă de vinete

Tartă cu ciocolată şi pere

12.Iulian DobreaDelicatesa culinară

Prăjitură cu pere

Pere fierte în vin cu sos de ciocolată

Prăjitură cu pere şi nucă

13.Magda AdinaCat’s Kitchen

Calzone cu vinete şi ciuperci

14.Raluca PuiuMy Fancy Cake

Tagliatelle cu vinete şi parmezan

Pear crumble muffin

15.David Anamaria Jurnal de gospodină

Coşuleţe cu vinete

16.Brânduşa ScheauaCooking with my soul

Pere în vin umplute cu ciocolată

17.AlexandrinaXandrinne şi ale ei isprăvi culinare

Pizza cu vinete

Răsturnată cu pere

18.Truedelights Bucătăria, marea aventură

Rulouri cu vinete în sos de roşii

19. Dianu AndreeaPasiune pentru bucătărie

Prăjitură cu pere şi caramel

20.Bucate apetisanteBucate apetisante

Prăjitură răsturnată cu pere

21.Cristi BorodBucătar maniac

Salată de fructe de toamnă

22. Irina Învăţ să gătesc

Chec cu pere, nuci şi brânză Roquefort

23. EmiliaLa Bonne Bouche

Papoutsaki

24.Ciobanu Roxana- www.bucătăraş.ro

25. Dachman LauraLauraDFood

Sandvişuri din vinete

26. Sara & MikiCulorile din farfurie

Prăjitură cu pere

27. Zilahi AdelaAdela`s cakes

Musaca de vinete

Prăjitură cu brânză şi pere

28. Andreea TudorDimineţi însorite

Pere în aluat de foietaj

Tort cu marţipan şi pere în vin roşu

29.Mihaela NegrescuFantezie în bucătărie

Parmigiana de vinete

Vânătă marinată

30.Liliana AlionteLilly in the kitchen

Pere aperitiv

31. Mihaela Pesa DascaluDe prin lume adunate

Pizza pe grătar

32. MitinitaMitinita

Vinete persane

33. Veronica CreţuLa Vera în bucătărie

Rulouri de vinete

Tort cu nucă şi pere

Coşuleţe cu vinete

Pere în sos de vin şi nuci

34. Corina MureşanSimplicity – Simplitate în bucătărie

Mâncare de pere cu carne

Pacheţele de vinete

35. Stan Graţiela CarmenReţete fără carne

Vegan-salată de vinete coapte cu usturoi

36. Simona HaligaAlison’s Trials

Shakshuka cu vinete

37. Alina CodreanBlog de soţie fericită

Pere coapte umplute cu musli

38. DelicioasaDelicioasa

Clătite cu mac şi fructe coapte

Vinete coapte cu stafide şi aromă de scorţişoară

39.Mihaela SimiucDulciuri fel de fel

Vinete marinate

Sangria

40. CarmenBucătăria Furnicuţilor

Legume coapte

Vinete picante cu carne

41. Ruxy ManBucătărie cu dragoste

Plăcintă „Mere-pere”

42. Oana DuricanCaietul cu reţete

Ghiveci călugăresc

43. Furnicuţa boscodinaFurnicuţa boscodina

Desert cu pere şi dulceaţă de vinete

44. Botescu LilianaLissa’s cakes

Rulouri de vinete cu brânză

45.Filip MihaelaDiaMar-Bucătăria galbenă

Pere în sos de nectarine

Musaca de dovlecei cu vinete

46. AndreeaGurmandino

Zacuscă de vinete şi gogoşari

Imambayildi

47. Daniela Camelia Bitica-Vegetarian gustos şi sănătos

Gem de pere, mere şi banane cu aromă de scorţişoară

48. Delia MitarMâncăruri simple

Plăcintă cu pere şi brânză dulce

Orez cu vinete

Vinete umplute

Salată cu vinete, peşte afumat, legume şi maioneză

49. Raluca Grivescu

Floare cu pere
Blat:
250g faina
1 plic praf copt
1/2 lingurita sare
1 pliculet zahar vanilat
5 linguri ulei
125 g branza de vaci
1 ou
1 albus
Crema:
300 g iaurt cremosso
250 g branza ricotta
sucul de la jumatate de lamaie
150 g zahar
200 g frisca Hulala
Pentru ornat:
2-3 pere
cacao sau scortisoara

Se framanta un aluat din ingrdientele pentru aluat mentionate mai sus. Se incinge cuptorul la 180 grade, se unge o forma de diametru 26cm cu putin ulei si se tapeteaza cu hartie de copt astfel incat sa ramana in afara marginilor tavii o portiune de 5-6 cm de hartie. Se intinde coca foarte subtire si se imbraca forma, iar din margini se formeaza petale care se vor sprijini pe surplusul de hartie de copt. Se acopera cu alta hartie si se pun peste boabe de fasole. Se coace cca 15 minute asa, dupa care se scot boabele de fasole si hartia de deasupra si se mai coace 10 minute, dupa care se lasa la racit. Se prepara crema din ingredientele de mai sus, se umple floarea si se decoreaza cu felii de pere si praf de cacao sau scortisoara, dupa care se tine la frigider 3 ore.

50. Dana GabyGaby’s blog

Cotlet de porc cu vinete la cuptor

Salată de pere cu mango

51. Gabriela_DPapa bun

Lasagna cu carne şi vinete

Tartă cu pere, foietaj şi cremă de vanilie

52. Lois Tomuleţiu, my dear friend

Vinete umplute

Ingrediente:
2 Vinete mari
Jumate ardei rosu sau gogosar
Jumate ardei verde
1 Ceapa
1 Rosie
350 Gr piept de pui
Condimente
Sos bechamel:o lingura unt,2linguri faina si lapte.
Branza rasa

Mod de preparare:

Se taie vinetele in doua se cresteaza putin si se pun la cuptor cam 15 min, pana se inmoaie.
Pana se coc vinetele se taie legumele si se calesc. Prima data ceapa, dupa aceease pun ardeii si ultima rosia.
Cand legumele sunt calite adaugam carnea de pui taiata cubulete. Se lasa la foc mic pana e facuta carnea.
Intre timp se scot vinetele si li se scoate mijlocul usor cu o lingura, avand grija sa nu rupem coaja pt ca o sa le umplem mai tarziu.
Miezul vinetelor se facd cu blendarul sau se toaca si se adauga peste carne si legume.
Se mai lasa aprox 5min si se condimenteaza dupa gust.
Separat facem sosul bechamel sau folosim sosul bechamel de cumparat.
Daca vreti sa il faceti voi va trebuie o lingura de unt, 2linguri de faina si lapte.
Se pune untul intr.o craticioara si cand e topit se pune faina si se prajeste putin pana isi schimba culoarea. Se adauga putin lapte si se amesteca rapid ca sa nu se formeze cocoloase. Se tot adauga lapte pana obtinem un sos nu foarte gros.
Turnam sosul peste legume si carne si amestecam tot bine bine.
Acum umplem vinetele cu amestecul acesta si punem branza rasa pe deasupra sau se mai poate pune niste sos bechamel si doar dupa aceea branza. Dar atunci trebuie facut mai mult sos.
Se dau vinetel iarasi la cuptor pana se rumenesc deasupra.

53. PetronelaLa cucina di Petro

Tartă cu brânză şi pere

54. Antonina Sociu- Dulcegării culinare

Salată de vinete

Calzone

55. Gazda voastră, Bettina BesoiuBetty’s Kitchen

Spirală cu pere şi alune de pădure

Pară fondantă în rochie crocantă

Salată de fructe

Grămăjoare de vinete cu orez

Mâncare de vinete, roşii şi gogoşari

Vă mulţumesc frumos tuturor pentru implicarea voastră. Aţi fost tare drăguţe. Şi mă bucur pentru prieteniile noi legate, mă bucur că v-am cunoscut mai îndeaproape pe cele mai vechi.

Proiectul continuă şi în luna octombrie, când ne vom muta în bucătăria My Fancy Cake. Sunt tare curioasă să văd cu ce ne va provoca 🙂

44 răspunsuri to “Parada „Dulce Românie”- septembrie 2011”

  1. Mihaela 30/09/2011 la 01:09 #

    Bettina, este o adunare minunata, ma bucur ca asa multa lume a imbratisat proiectul si am avut inca o luna de bunataturi. Imi pare rau ca nu am avut timp sa fac ceva cu pere, dar am gasit idei minunate la fetele care au participat. Great round-up! 🙂

    • Betty 30/09/2011 la 09:21 #

      Mihaela, si noi iti multumim inca o data pentru oportunitatea acordata de a putea sa ne strangem la acest proiect minunat pe care l-ai initiat. Cu bucurie si nerabdare am primit fiecare mail 🙂 Cat despre idei…gramada gasesti aici 🙂 Numai sa avem timp sa gatim toate cate le avem. Ca ne-am mai trebui cateva vieti, cred

  2. gabyd33 30/09/2011 la 07:46 #

    Buna dimineata!
    Minunata parada!
    Delicatese elegante, retete interesante, frumos!
    Bravo, Betty!Multumim!

    • Betty 30/09/2011 la 09:22 #

      ‘Neata, Gaby! Frumoasa parada, zic si eu. Cu munca (si tu stii :)), dar cu mare satisfactie la final cand vezi ce iese 🙂

  3. Miha 30/09/2011 la 09:08 #

    Frumoasa parada si in aceasta luna!

    Felicitari Betty pentru gazduire si fetelor pentru delicatesele create!

    • Betty 30/09/2011 la 09:23 #

      Multumim, Miha! Ne bucuram ca ai fost alaturi de noi si ai participat

  4. iuliana 30/09/2011 la 09:12 #

    miam miam miiiiiaaam!!!!!Dumnezeule ce da bunatati!!! suppeeeeeer!!!! am aproape 20 de ani de bucatarie si ma pricep cat decat dar mi-am dat seama ca sunt oo incepatoare .of!of!cu siguranta mai am muuuulte de invatat . MULTUMESC CA EXISTATI.

    • Betty 30/09/2011 la 09:25 #

      Iuliana, trebuie sa recunoastem ca fetele romance sunt bune bucatarese. Dovada e si de data asta ceea ce a iesit din manutele lor. Cat despre invatat….e bine ca avem de la cine 🙂 Si tot invatam…toata viata

  5. cat's kitchen 30/09/2011 la 09:38 #

    O masa bogata si frumoasa si in aceasta luna !!!!! Si mie imi pare rau ca nu am mai ajuns sa fac ceva cu pere , dar cred ca luna septembrie e ffff incarcata ptr toti 😦 …..
    Felicitari gazdei ptr tot ce a adunat la aceasta masa 🙂 si felicitari gospodinelor ptr retetele alese ptr provocare !!!

    • Betty 30/09/2011 la 10:49 #

      Cat’s Kitchen, este o luna incarcata intr-adevar. Dar pe de alta parte eu am fost uimita sa vad totusi cate bunatati au pregatit fetele 🙂 Cat despre pere, le inlocuiesti cu altceva in octombrie, in functie de ce ne propune Ralu si iti iei revansa 🙂

  6. My Fancy Cake 30/09/2011 la 10:09 #

    Multumim Betty pentru gazduire. A iesit o masa plina cu bunatati.
    Te pupam

    • Betty 30/09/2011 la 10:50 #

      Cu placere, My Fancy Cake! Te asteapta pe tine stafeta sa duci provocarea mai departe. Mult succes

  7. Alice 30/09/2011 la 10:17 #

    super carte de bucate pe septembrie….asteptam octombrie de acum? felicitari fetelor..am vazut niste chestii aici….super-senzationale…felicitari

    • Betty 30/09/2011 la 10:52 #

      Alice, ma bucur ai gasit inspiratie in ce au pregatit fetele. Adevarul ca sunt asa de imbietoare ca nu poti sa te abtii sa nu le pregatesti si tu. Asa ca…spor la gatit, Alice!

  8. Lissa 30/09/2011 la 11:09 #

    cate retete minunate …felicitari tuturor si sa aveti un sfarsit de saptamana tare placut.

    • Betty 30/09/2011 la 14:43 #

      Lissa, un sfarsit de saptamana placut si tie

  9. Retetele lui Ari 30/09/2011 la 14:22 #

    Ce de retete deosebite! Felicitari fetelor

    • Betty 30/09/2011 la 14:42 #

      Ari, o adevarata carte de bucate, nu? 🙂

  10. Lilly 30/09/2011 la 15:09 #

    Pfuai ce de minunatii.Felicitari gazdei si felicitari tuturor!

    • Betty 30/09/2011 la 17:20 #

      Lilly, multumim! Ne bucuram ca ai fost alaturi de noi

  11. diamar - bucataria galbena 30/09/2011 la 15:10 #

    Multumin ca ne-ai gazduit la tine „acasa”.O sumedenie de bunatati au facut toate fetele,sper sa avem timp si bani sa le incercam pe toate.O zi minunata iti doresc.Te pup!

    • Betty 30/09/2011 la 17:23 #

      Gazduirea s-a facut cu placere, Mihaela 🙂 Asa-i…eu m-am gandit doar la timp, dar e drept ca ne-ar tb si multi bani sa le probam pe toate 😛

  12. Dulcegarii culinare 30/09/2011 la 15:19 #

    Felicitari tuturor ! Ce de minunatii .. minunata parada! Felicitari Betty! o zi frumoasa

    • Betty 30/09/2011 la 17:24 #

      Anto, ma bucur ca ai prins si tu trenul pe ultima suta de metri :)) O zi buna si tie

  13. Ancuta 30/09/2011 la 15:36 #

    O parada minunata! Multumim pentru gazduire.
    Felicitari tuturor!
    Weekemd frumos si linistit!

    • Betty 30/09/2011 la 17:25 #

      Ancuta, retete imbietoare care te duc la bucatarie, asa-i? Weekend frumos si tie

  14. Marin Licuta 30/09/2011 la 17:10 #

    O multime de retete minunate!!!
    Felicitari si multumim pentru gazduire!
    Pupici!

    • Betty 30/09/2011 la 17:26 #

      Licuta, multumim de aprecieri. Ma bucur ca iti plac. Pupici

  15. Alexandrina 30/09/2011 la 23:09 #

    Multumim pentru gazduire! Interesante retete, felicitari tuturor!

    • Betty 03/10/2011 la 10:44 #

      Cu placere pt gazduire, Alexandrina 🙂

  16. pansy 01/10/2011 la 00:31 #

    o multime de retete minunate am gasit aici.mai ales ca vinetele sunt legumele mele preferatetare fain e proiectul asta !multumesc pentru gazduire !

    • Betty 03/10/2011 la 10:44 #

      Da, Pansy si eu zic la fel. F fain proiectul lui Mihaela! Ma bucur ca reuseste sa ne aduce asa de multe!

  17. Sara Mike 01/10/2011 la 20:31 #

    Betty felicitari pentru gazduire. Scuze ca nu am mai venit cu inca o reteta.
    Felicitari participantilor. O adevarata parada de idei care mai de care mai apetisanta. Pup!

    • Betty 03/10/2011 la 10:43 #

      Sara & Miki, oricum ati participat cu o reteta care pt mine arata deliciosss! Si ma gandesc ca si una de vinete ar fi fost pe masura, dar nu-i bai. E bine si asa 😉 Multumesc si eu pt participare

  18. alinutza 02/10/2011 la 17:33 #

    Ce de bunatati pe pagina! Papilele gustative sunt deja activate doar uitandu-ma la poze. Felicitari din toata inima pentru toti expozantii!

    • Betty 03/10/2011 la 10:41 #

      Alinutza, te-as asteptat si pe tine…Dar poate in octombrie, nu mai lipsesti 🙂 Totusi, ma bucur ca iti place parada noastra si sper sa incerci si tu bunataturile gatite de fete 🙂

  19. Corina 02/10/2011 la 21:30 #

    Foarte frumoasa parada! Felicitari Betty, ai fost o gazda minunata, multumesc de gazduire! Puuup!

    • Betty 03/10/2011 la 10:39 #

      Corina, iti multumesc si tie. Ma bucur ca ma considerati ca am fost o gazda buna. Eu am incercat cat s-a putut 🙂 Pup si eu cu drag

  20. Brindusa@ Cooking with my soul 02/10/2011 la 22:54 #

    Ce minunatii am vazut aici! Felicitarile mele participantilor. Ma duc acum sa aprofundez retetele, ca sunt tare apetisante 🙂

    • gratziela 02/10/2011 la 23:11 #

      Acuim am ajuns acasa, si, bineanteles, am venit sa-i fac o vizita lui Betty, dar am ramas uimita de toate minunatiile ce le-am vazut. Delicatese, apetisante si tentante. Toate, fara exceptie!
      Multumesc Betty pentru gazduire, iti multumesc ca ai fost atat de draguta si m-ai primit in bucataria ta. Ai fost o gazda grozava, primitoare, calda si prietenoasa.
      Ai avut musafiri selecti, cu retete uimitoare si fotografii pe masura.
      Felicitari.
      Cu drag,

      • Betty 03/10/2011 la 10:36 #

        Gratziela, multumesc pt complimentele tale. Si tu esti tare draguta ca uite ne scalzi in laude 🙂 Ma bucur ca ai venit in bucataria mea si sunt incantata ca te-ai simtit bine alaturi de voi la provocare. Te astept cu drag sa revii. O zi buna sa ai

    • Betty 03/10/2011 la 10:38 #

      Brandusa, multumesc pt participarea ta. Du-te si studiaza retetele, ca fetele au fost asa de harnicute si dragute cu ce au pregatit, incat avem ce si de unde alege 😉

  21. FLORY 14/10/2011 la 20:54 #

    Foarte frumoasa parada lunii !Felicitari pentru gazduire,te pup!

    • Betty 09/11/2011 la 11:39 #

      Flory, multumesc! Ma bucur ca ai putut fi alaturi de noi

Lasă un comentariu