Dragele mele,
Iată că luna septembrie e pe final, ceea ce înseamnă că e timpul să defileze pe podium toate bunătăţile voastre pe care cu multă imaginaţie şi măiestrie le-aţi pregătit. Vedete, după cum bine ştiţi, au fost vinetele şi perele. Şi ce a ieşit din mânuţele voastre hărnicuţe, m-a uimit şi impresionat. Dar fără să vă mai răpesc din timp cu poveşti, vă las să vă convingeţi singure 🙂
1. Daniela Mircea-Addario–Preparăm şi mâncăm
2.Dana Tudor– Clipe dulci şi parfumate
Sandwich cu pere, prosciutto crudo şi gorgonzola
3.Alina Ciobanu– Din bucătăria Albinutzei
4.Sorina Ionaşc–Cuisinerie pentru ne-toţi
5.Avram Iuliana Florentina– Reţete fel de fel
Rulouri de vinete cu mozzarella şi prosciutto crudo
6.Pansy– Pansy’s recipe
7.Sidonia Toncean– În bucătărie la Sidy
8.Dorina Bandalac– Restaurantul de acasă
9.Licuţa Marin– Din bucătăria mea
10.Diana Ursache– Momente în bucătărie
Pizza cu pere, prosciutto şi gorgonzola
Pizza cu vinete, zucchini, prosciutto şi brânză de capră
11.Ancuţa Drăghici– La Ancuţa
12.Iulian Dobrea–Delicatesa culinară
Pere fierte în vin cu sos de ciocolată
13.Magda Adina–Cat’s Kitchen
14.Raluca Puiu–My Fancy Cake
Tagliatelle cu vinete şi parmezan
15.David Anamaria– Jurnal de gospodină
16.Brânduşa Scheaua–Cooking with my soul
Pere în vin umplute cu ciocolată
17.Alexandrina– Xandrinne şi ale ei isprăvi culinare
18.Truedelights– Bucătăria, marea aventură
Rulouri cu vinete în sos de roşii
19. Dianu Andreea– Pasiune pentru bucătărie
20.Bucate apetisante– Bucate apetisante
21.Cristi Borod– Bucătar maniac
22. Irina – Învăţ să gătesc
Chec cu pere, nuci şi brânză Roquefort
23. Emilia– La Bonne Bouche
24.Ciobanu Roxana- www.bucătăraş.ro
25. Dachman Laura–LauraDFood
26. Sara & Miki– Culorile din farfurie
27. Zilahi Adela –Adela`s cakes
28. Andreea Tudor– Dimineţi însorite
Tort cu marţipan şi pere în vin roşu
29.Mihaela Negrescu– Fantezie în bucătărie
30.Liliana Alionte– Lilly in the kitchen
31. Mihaela Pesa Dascalu– De prin lume adunate
32. Mitinita– Mitinita
33. Veronica Creţu– La Vera în bucătărie
34. Corina Mureşan– Simplicity – Simplitate în bucătărie
35. Stan Graţiela Carmen– Reţete fără carne
Vegan-salată de vinete coapte cu usturoi
36. Simona Haliga– Alison’s Trials
37. Alina Codrean– Blog de soţie fericită
38. Delicioasa– Delicioasa
Clătite cu mac şi fructe coapte
Vinete coapte cu stafide şi aromă de scorţişoară
39.Mihaela Simiuc– Dulciuri fel de fel
40. Carmen– Bucătăria Furnicuţilor
41. Ruxy Man– Bucătărie cu dragoste
42. Oana Durican– Caietul cu reţete
43. Furnicuţa boscodina– Furnicuţa boscodina
Desert cu pere şi dulceaţă de vinete
44. Botescu Liliana–Lissa’s cakes
45.Filip Mihaela– DiaMar-Bucătăria galbenă
46. Andreea– Gurmandino
47. Daniela Camelia Bitica-Vegetarian gustos şi sănătos
Gem de pere, mere şi banane cu aromă de scorţişoară
48. Delia Mitar– Mâncăruri simple
Plăcintă cu pere şi brânză dulce
Salată cu vinete, peşte afumat, legume şi maioneză
Se framanta un aluat din ingrdientele pentru aluat mentionate mai sus. Se incinge cuptorul la 180 grade, se unge o forma de diametru 26cm cu putin ulei si se tapeteaza cu hartie de copt astfel incat sa ramana in afara marginilor tavii o portiune de 5-6 cm de hartie. Se intinde coca foarte subtire si se imbraca forma, iar din margini se formeaza petale care se vor sprijini pe surplusul de hartie de copt. Se acopera cu alta hartie si se pun peste boabe de fasole. Se coace cca 15 minute asa, dupa care se scot boabele de fasole si hartia de deasupra si se mai coace 10 minute, dupa care se lasa la racit. Se prepara crema din ingredientele de mai sus, se umple floarea si se decoreaza cu felii de pere si praf de cacao sau scortisoara, dupa care se tine la frigider 3 ore.
50. Dana Gaby– Gaby’s blog
Cotlet de porc cu vinete la cuptor
51. Gabriela_D– Papa bun
Tartă cu pere, foietaj şi cremă de vanilie
52. Lois Tomuleţiu, my dear friend
Vinete umplute
Ingrediente:
2 Vinete mari
Jumate ardei rosu sau gogosar
Jumate ardei verde
1 Ceapa
1 Rosie
350 Gr piept de pui
Condimente
Sos bechamel:o lingura unt,2linguri faina si lapte.
Branza rasa
Mod de preparare:
Se taie vinetele in doua se cresteaza putin si se pun la cuptor cam 15 min, pana se inmoaie.
Pana se coc vinetele se taie legumele si se calesc. Prima data ceapa, dupa aceease pun ardeii si ultima rosia.
Cand legumele sunt calite adaugam carnea de pui taiata cubulete. Se lasa la foc mic pana e facuta carnea.
Intre timp se scot vinetele si li se scoate mijlocul usor cu o lingura, avand grija sa nu rupem coaja pt ca o sa le umplem mai tarziu.
Miezul vinetelor se facd cu blendarul sau se toaca si se adauga peste carne si legume.
Se mai lasa aprox 5min si se condimenteaza dupa gust.
Separat facem sosul bechamel sau folosim sosul bechamel de cumparat.
Daca vreti sa il faceti voi va trebuie o lingura de unt, 2linguri de faina si lapte.
Se pune untul intr.o craticioara si cand e topit se pune faina si se prajeste putin pana isi schimba culoarea. Se adauga putin lapte si se amesteca rapid ca sa nu se formeze cocoloase. Se tot adauga lapte pana obtinem un sos nu foarte gros.
Turnam sosul peste legume si carne si amestecam tot bine bine.
Acum umplem vinetele cu amestecul acesta si punem branza rasa pe deasupra sau se mai poate pune niste sos bechamel si doar dupa aceea branza. Dar atunci trebuie facut mai mult sos.
Se dau vinetel iarasi la cuptor pana se rumenesc deasupra.
53. Petronela– La cucina di Petro
54. Antonina Sociu- Dulcegării culinare
55. Gazda voastră, Bettina Besoiu– Betty’s Kitchen
Spirală cu pere şi alune de pădure
Pară fondantă în rochie crocantă
Mâncare de vinete, roşii şi gogoşari
Vă mulţumesc frumos tuturor pentru implicarea voastră. Aţi fost tare drăguţe. Şi mă bucur pentru prieteniile noi legate, mă bucur că v-am cunoscut mai îndeaproape pe cele mai vechi.
Proiectul continuă şi în luna octombrie, când ne vom muta în bucătăria My Fancy Cake. Sunt tare curioasă să văd cu ce ne va provoca 🙂
Bettina, este o adunare minunata, ma bucur ca asa multa lume a imbratisat proiectul si am avut inca o luna de bunataturi. Imi pare rau ca nu am avut timp sa fac ceva cu pere, dar am gasit idei minunate la fetele care au participat. Great round-up! 🙂
Mihaela, si noi iti multumim inca o data pentru oportunitatea acordata de a putea sa ne strangem la acest proiect minunat pe care l-ai initiat. Cu bucurie si nerabdare am primit fiecare mail 🙂 Cat despre idei…gramada gasesti aici 🙂 Numai sa avem timp sa gatim toate cate le avem. Ca ne-am mai trebui cateva vieti, cred
Buna dimineata!
Minunata parada!
Delicatese elegante, retete interesante, frumos!
Bravo, Betty!Multumim!
‘Neata, Gaby! Frumoasa parada, zic si eu. Cu munca (si tu stii :)), dar cu mare satisfactie la final cand vezi ce iese 🙂
Frumoasa parada si in aceasta luna!
Felicitari Betty pentru gazduire si fetelor pentru delicatesele create!
Multumim, Miha! Ne bucuram ca ai fost alaturi de noi si ai participat
miam miam miiiiiaaam!!!!!Dumnezeule ce da bunatati!!! suppeeeeeer!!!! am aproape 20 de ani de bucatarie si ma pricep cat decat dar mi-am dat seama ca sunt oo incepatoare .of!of!cu siguranta mai am muuuulte de invatat . MULTUMESC CA EXISTATI.
Iuliana, trebuie sa recunoastem ca fetele romance sunt bune bucatarese. Dovada e si de data asta ceea ce a iesit din manutele lor. Cat despre invatat….e bine ca avem de la cine 🙂 Si tot invatam…toata viata
O masa bogata si frumoasa si in aceasta luna !!!!! Si mie imi pare rau ca nu am mai ajuns sa fac ceva cu pere , dar cred ca luna septembrie e ffff incarcata ptr toti 😦 …..
Felicitari gazdei ptr tot ce a adunat la aceasta masa 🙂 si felicitari gospodinelor ptr retetele alese ptr provocare !!!
Cat’s Kitchen, este o luna incarcata intr-adevar. Dar pe de alta parte eu am fost uimita sa vad totusi cate bunatati au pregatit fetele 🙂 Cat despre pere, le inlocuiesti cu altceva in octombrie, in functie de ce ne propune Ralu si iti iei revansa 🙂
Multumim Betty pentru gazduire. A iesit o masa plina cu bunatati.
Te pupam
Cu placere, My Fancy Cake! Te asteapta pe tine stafeta sa duci provocarea mai departe. Mult succes
super carte de bucate pe septembrie….asteptam octombrie de acum? felicitari fetelor..am vazut niste chestii aici….super-senzationale…felicitari
Alice, ma bucur ai gasit inspiratie in ce au pregatit fetele. Adevarul ca sunt asa de imbietoare ca nu poti sa te abtii sa nu le pregatesti si tu. Asa ca…spor la gatit, Alice!
cate retete minunate …felicitari tuturor si sa aveti un sfarsit de saptamana tare placut.
Lissa, un sfarsit de saptamana placut si tie
Ce de retete deosebite! Felicitari fetelor
Ari, o adevarata carte de bucate, nu? 🙂
Pfuai ce de minunatii.Felicitari gazdei si felicitari tuturor!
Lilly, multumim! Ne bucuram ca ai fost alaturi de noi
Multumin ca ne-ai gazduit la tine „acasa”.O sumedenie de bunatati au facut toate fetele,sper sa avem timp si bani sa le incercam pe toate.O zi minunata iti doresc.Te pup!
Gazduirea s-a facut cu placere, Mihaela 🙂 Asa-i…eu m-am gandit doar la timp, dar e drept ca ne-ar tb si multi bani sa le probam pe toate 😛
Felicitari tuturor ! Ce de minunatii .. minunata parada! Felicitari Betty! o zi frumoasa
Anto, ma bucur ca ai prins si tu trenul pe ultima suta de metri :)) O zi buna si tie
O parada minunata! Multumim pentru gazduire.
Felicitari tuturor!
Weekemd frumos si linistit!
Ancuta, retete imbietoare care te duc la bucatarie, asa-i? Weekend frumos si tie
O multime de retete minunate!!!
Felicitari si multumim pentru gazduire!
Pupici!
Licuta, multumim de aprecieri. Ma bucur ca iti plac. Pupici
Multumim pentru gazduire! Interesante retete, felicitari tuturor!
Cu placere pt gazduire, Alexandrina 🙂
o multime de retete minunate am gasit aici.mai ales ca vinetele sunt legumele mele preferatetare fain e proiectul asta !multumesc pentru gazduire !
Da, Pansy si eu zic la fel. F fain proiectul lui Mihaela! Ma bucur ca reuseste sa ne aduce asa de multe!
Betty felicitari pentru gazduire. Scuze ca nu am mai venit cu inca o reteta.
Felicitari participantilor. O adevarata parada de idei care mai de care mai apetisanta. Pup!
Sara & Miki, oricum ati participat cu o reteta care pt mine arata deliciosss! Si ma gandesc ca si una de vinete ar fi fost pe masura, dar nu-i bai. E bine si asa 😉 Multumesc si eu pt participare
Ce de bunatati pe pagina! Papilele gustative sunt deja activate doar uitandu-ma la poze. Felicitari din toata inima pentru toti expozantii!
Alinutza, te-as asteptat si pe tine…Dar poate in octombrie, nu mai lipsesti 🙂 Totusi, ma bucur ca iti place parada noastra si sper sa incerci si tu bunataturile gatite de fete 🙂
Foarte frumoasa parada! Felicitari Betty, ai fost o gazda minunata, multumesc de gazduire! Puuup!
Corina, iti multumesc si tie. Ma bucur ca ma considerati ca am fost o gazda buna. Eu am incercat cat s-a putut 🙂 Pup si eu cu drag
Ce minunatii am vazut aici! Felicitarile mele participantilor. Ma duc acum sa aprofundez retetele, ca sunt tare apetisante 🙂
Acuim am ajuns acasa, si, bineanteles, am venit sa-i fac o vizita lui Betty, dar am ramas uimita de toate minunatiile ce le-am vazut. Delicatese, apetisante si tentante. Toate, fara exceptie!
Multumesc Betty pentru gazduire, iti multumesc ca ai fost atat de draguta si m-ai primit in bucataria ta. Ai fost o gazda grozava, primitoare, calda si prietenoasa.
Ai avut musafiri selecti, cu retete uimitoare si fotografii pe masura.
Felicitari.
Cu drag,
Gratziela, multumesc pt complimentele tale. Si tu esti tare draguta ca uite ne scalzi in laude 🙂 Ma bucur ca ai venit in bucataria mea si sunt incantata ca te-ai simtit bine alaturi de voi la provocare. Te astept cu drag sa revii. O zi buna sa ai
Brandusa, multumesc pt participarea ta. Du-te si studiaza retetele, ca fetele au fost asa de harnicute si dragute cu ce au pregatit, incat avem ce si de unde alege 😉
Foarte frumoasa parada lunii !Felicitari pentru gazduire,te pup!
Flory, multumesc! Ma bucur ca ai putut fi alaturi de noi