Peste in crusta de malai

20 mart.

peste in crusta de malaiIngrediente: peste dupa preferinta (novac in cazul nostru; ideea e doar sa nu fie file), faina de malai, sare, piper, ulei pentru prajit

Mod de preparare: Pestele se portioneaza, se spala, se zvanta cu un servet uscat si apoi se condimenteaza pe ambele parti cu sare si piper. Se da apoi fiecare bucata de peste prin faina de malai si se prajeste in ulei bine incins, pe ambele parti. Se scot apoi pe servetele de hartie pentru a absorbi surplusul de ulei.

Pestele se serveste cald alaturi de cartofi wedges si mujdei de usturoi, pe care il pregatiti in felul urmator: cateii de usturoi curatati ii zdrobiti in presa speciala de mujdei, adaugati sare si frecati cu o lingurita bine bine. Treptat adaugati cate un strop de ulei si continuati sa amestecati pana obtineti un sos de consistenta unei maioneze. La final adaugati smantana.

peste in crusta de malai

Lasă un comentariu