Pentru blat (dimensiune tava 35 x 25 cm): 6 oua, 100 ml ulei, 6 linguri de zahar, 2 linguri de cacao, 4 linguri de faina, 1 plic praf de copt
Pentru blat: Galbenusurile se amesteca cu zaharul (se mixeaza foarte putin, nu sa se topeasca zaharul, ci amestecul trebuie sa ramana fluid). Se adauga uleiul, cate putin si se mixeaza sa se omogenizeze. Se adauga apoi faina amestecata cu cacaua si praful de copt. Apoi se incorporeza foarte usor albusurile batute spuma, cu ajutorul unei spatule. Se pune aluatul in tava acoperita cu hartie de copt. Se coace in cuptorul preincalzit pana trece testul scobitorii (cca 25 min). Se lasa sa se raceasca in tava.
Pentru crema de branza: Untul la temperatura camerei se mixeaza cu zaharul pana devine spuma, apoi se adauga branza si esenta de vanilie. Crema astfel obtinuta se intinde peste blatul racit si se da prajitura la rece.
Pentru crema de Fanta: Se prepara dupa indicatiile de pe plic, numai ca in loc de lapte punem 850 ml Fanta, pentru a fi siguri ca se intareste.
Se amesteca pe foc pana se ingroasa. Cand este doar putin calduta, se adauga peste crema de branza. Prajitura se lasa la rece pana se intareste crema de Fanta (cca 2 ore sunt de ajuns). Apoi prajitura se poate portiona cu ajutorul unui cutit trecut prin apa calda. Se serveste rece.
Lasă un comentariu