Prăjitură Fanta

17 ian.

La multi ani tuturor, multa sanatate si bucurie in inima in noul an va doresc!
Mi-era asa de dor sa gatesc, sa vin cu retete noi pentru voi, sa mai postez pe blog…Insa pentru perioada de acum, ca si familie ne aflam intr-un alt loc decat acasa, unde gatesc fff rar…de aceea si absenta mea in a mai posta pe blog. Cu toate acestea, m-am bucurat asa de mult sa vad ca gasiti inca inspiratie in retetele deja existente. Mai ales acum in perioada sarbatorilor, am fost uimita de numarul mare de vizitatori ai blogului. Pentru fidelitatea voastra, va multumesc!
Fiind insa acum intr-o perioada de vacanta, profit de timpul acesta pentru a mai gati…de aceea, vreau sa va mai ofer ceva noutati in ale culinariei 🙂 Sper sa va placa, sa le incercati si sa ramaneti placut surprinsi 😉
prajitura fanta 3
Ingrediente
Pentru blat (dimensiune tava 35 x 25 cm): 6 oua, 100 ml ulei, 6 linguri de zahar, 2 linguri de cacao, 4 linguri de faina, 1 plic praf de copt
Pentru crema de branza: 500 g crema de branza Philadelphia/Almette/Fricheso (sau branza de vaci), 200 g unt, 150 g zahar, esenta de vanilie (Butter vanilla)
Pentru crema de Fanta: 850 ml Fanta de portocale (sau suc stors de portocale), 2 plicuri budinca de vanilie, 5 linguri de zahar
Mod de preparare

Pentru blat: Galbenusurile se amesteca cu zaharul (se mixeaza foarte putin, nu sa se topeasca zaharul, ci amestecul trebuie sa ramana fluid). Se adauga uleiul, cate putin si se mixeaza sa se omogenizeze. Se adauga apoi faina amestecata cu cacaua si praful de copt. Apoi se incorporeza foarte usor albusurile batute spuma, cu ajutorul unei spatule. Se pune aluatul in tava acoperita cu hartie de copt. Se coace in cuptorul preincalzit pana trece testul scobitorii (cca 25 min). Se lasa sa se raceasca in tava.

Pentru crema de branza: Untul la temperatura camerei se mixeaza cu zaharul pana devine spuma, apoi se adauga branza si esenta de vanilie. Crema astfel obtinuta se intinde peste blatul racit si se da prajitura la rece.

Pentru crema de Fanta: Se prepara dupa indicatiile de pe plic, numai ca in loc de lapte punem 850 ml Fanta, pentru a fi siguri ca se intareste.
Se amesteca pe foc pana se ingroasa. Cand este doar putin calduta, se adauga peste crema de branza. Prajitura se lasa la rece pana se intareste crema de Fanta (cca 2 ore sunt de ajuns). Apoi prajitura se poate portiona cu ajutorul unui cutit trecut prin apa calda. Se serveste rece.

Sursa

prajitura fanta 1prajitura fanta 2

Lasă un comentariu