Întotdeauna mi-a plăcut mult la nunţi ciorbiţa asta, cu gustul de cărniţă şi multe multe legume…
Ingrediente: 500 g carne de mânzat, 1/4 varză mică, 100-150 g fasole păstăi, 1 ceapă, 2 morcovi, 1/2 ţelină mică, 2 cartofi, 150 g mazăre, 1 linguriţă de paprica, piper, sare, 2 cuburi Knorr de vită, 2 linguri pastă de tomate, oţet sau borş, pătrunjel
Mod de preparare: Carnea se spală bine şi se taie cubuleţe. Se pune la fiert în apă rece cu sare. Se ia spuma des şi se fierbe aproape de tot. Nu trebuie sa fie foarte bine fiartă pentru că o să mai fiarbă şi împreună cu legumele. Apoi scoatem cărniţa afară şi strecurăm supa. Dacă vreţi, puteţi arunca zeama asta în care a fiert cărniţa, dar nu vă recomand pentru că are un gust ff bun. Aşa că puneţi înapoi pe foc oala cu zeama de carne strecurată, adăugaţi şi bucăţelele de carne, 2 cuburi Knorr de vită, condimentăm cu paprica şi piper. Adăugăm şi varza tăiată nu foarte mărunt şi păstăile de fasole. Eu am folosit fasole din congelator care era doar opărită, aşa că avea nevoie de timp mai mult ca să fiarbă. Dar dacă folosiţi din cea fiartă, o adăugaţi mai târziu. Tot acum adăugăm în ciorbiţă şi zarzavatul tăiat mărunt, adică morcovii, ceapa şi ţelina, călite puţin separat. Completăm cu apă şi lăsăm ciorbiţa să fiarbă la foc mic. După 10 minute de când a început să fiarbă, adăugăm şi cartofii tăiaţi cubuleţe. Continuăm fierberea. Când toate legumele şi cărniţa sunt fierte, adăugăm 150 g mazăre fiartă. Dacă e nefiartă o adăugăm puţin mai repede. Punem 2 linguri pastă de tomate, oţet sau borş şi pătrunjel tocat. Mai dăm 2 clocote şi ciorbiţa noastră delicioasă e gata. O servim cu smântână şi ardei iute.
Foarte buna! Asta am avut si noi in weekend! Pupici
Simona, se pare ca si tu ai fost in acelasi gand cu noi in ce priveste ciorba 😉 Pupici si tie
Tare buna ciorbita!!!Gand la gand…astazi am facut si eu:)Pup!
🙂 Licuta, gand la gand..dar bun gand 🙂 E deosebita ciorbita asta, asa-i?
mmm…abia astept sa o gust…tocmai am gatit-o 🙂
Mhh..cred ca o sa va placa.Iar te pui rau cu stomacul lui Ionel pana vine acasa :))
e buna ciorba, am facut-o si eu, si nu am pus nici 2 linguri de pasta de tomate si ff putin otet, dar mi-a iesit atata de acra k mi-o venit sa o arunc. eu nu sunt experimentata in bucatarie caci sunt inca prea tanara si nu stiam ca pasta ii va da atata acreala. in fine
Simona, e vorba de 2 linguri pasta de tomate in reteta…dar depinde daca astea 2 linguri le pui la 2 l de apa sau la 5 l de exemplu. Pentru ca nu am specificat cantitatea de apa pe care eu am folosit-o (care e greseala mea). Deci eu am pus 5 l…ceea ce e foarte ok pt 2 linguri pasta de tomate + otet. Imi pare rau ca ti-a iesit atat de acra, pentru ca ea e o ciorba fff buna din punctul meu de vedere. Poate o mai incerci asa in varianta asta inca o data.