Hummus

1 Feb

Pasta de nautIngrediente:

250 g năut uscat, 3 linguri pastă de susan (160 g semințe de susan, 80-90 ml ulei de floarea soarelui sau ulei de susan, un praf de sare), 5 linguri ulei de măsline, zeama de la o lămâie, 4 căței de usturoi, 1 linguriță de sare, 1/4 linguriță bicarbonat de sodiu

Mod de preparare:

Pentru pasta de susan (tahini):

1.Semințele de susan se pun într-o tigaie antiaderentă, încălzită în prealabil și se încălzesc puțin cât să devină ușor crocante, nu maronii pentru că altfel vor deveni amărui. Se pot lăsa la foc mic, aproximativ 2 minute, amestecându-le mereu în acest timp. Se lasă apoi la răcit.

Humus 12.Semințele „prăjite” se pun în vasul unui mixer vertical, se adaugă sare și jumătate din cantitatea de ulei. Se mixează, adăugându-se ulei după nevoie. Trebuie să obțineți o pastă destul de fluidă.

Humus 2Pentru hummus:

1.Năutul uscat se pune în apă, la înmuiat, de seara până dimineața. Apoi se fierbe în apă rece amestecată cu bicarbonatul de sodiu, până boabele se pot zdrobi cu ușurință. După ce boabele sunt fierte, se scurg de apă (dar NU aruncați această zeamă) și se răcesc, apoi se curăță pielița de pe ele.

2.Se pun într-un bol boabele de năut (fierte și curățate) împreună cu pasta de tahini, uleiul de măsline și zeama de lămâie. Se adaugă sarea și usturoiul și se zdrobesc cu un mixer vertical.

Humus 3Din când în când se adaugă puțin din zeama în care boabele de năut au fiert, până obținem o pastă de consistența dorită.

3.Servim hummusul cu lipie și baștonașe de legume- morcovi, ardei, castraveți, țelină.

Pentru a urmări pașii video în pregătirea acestei rețete, vă invit să o urmăriți pe Jamila pregătind tahini și hummusul.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: