Prăjitură cu blat ciocolatos, vișine și frișcă

30 dec.

Prajitura cu blat ciocolatos si jeleu de visine 1Prajitura cu blat ciocolatos si jeleu de visine 3Ingrediente

Pentru blat (pentru o tavă cu dimensiunile de 17 x 27 cm): 6 ouă, 13 linguri de zahăr, 8 linguri de făină, un plic praf de copt, 6 linguri de cacao, 180 ml apă minerală, 5 linguri de ulei

Pentru uns blatul: un strat de Nuttella (aproximativ 100 grame)

Pentru jeleul de vișine: 1 borcan compot vișine (700 ml), 3 linguri de zahăr, 1 lingură făina/amidon dizolvată în 3-4 linguri de apă

Pentru stratul de frișcă: 300 ml frișcă lichidă, 2 pliculețe zahăr vanilat, 80 ml suc de vișine (de la compot)

Pentru decor: așchii de ciocolată albă

Mod de preparare

Pentru blat: Albuşurile se bat spumă cu zahărul, pe care îl adăugăm pe rând, lingură cu lingură. Adăugăm şi gălbenuşurile, unul câte unul şi mixăm bine după fiecare.

Presărăm câte o lingură de făină amestecată cu praful de copt şi amestecăm foarte uşor, cu mişcări de răsturnare, de sus în jos. Turnăm apa şi uleiul, iar la final adăugăm cacaua.

Turnăm compoziţia rezultată în tava acoperită în prealabil cu hârtie de copt. Coacem blatul la 180 grade, pentru aproximativ 20 de minute. Lăsăm apoi blatul să se răcească la temperatura camerei.

Când e rece, îl ungem cu un strat de Nuttela.

Pentru jeleul de vișine: Se scot sâmburii vișinelor. Punem vișinele într-o cratiță, presărăm zahărul peste ele și le fierbem pentru 5-10 minute. Pasăm apoi cu ajutorul blenderului…bucățele mai mari sau o pastă mai fină….cum preferați. Punem din nou pe foc și când fierbe, adăugăm dresătura de făina/amidon cu apă și amestecăm bine. Lăsăm compoziția să se domolească, apoi o întindem peste stratul de Nuttela.

Pentru stratul de frișcă: Mixăm frișca lichidă cu 2 pliculețe de zahăr vanilat și un pliculeț de întăritor de frișcă. Când s-a întărit, adăugăm 80 ml suc de vișine (de la compot) cât să devină puțin rozalie. Întindem frișca bătută peste jeleul de vișine rece.  Decorăm cu așchii de ciocolată albă.

Dăm prăjitura la rece până în momentul servirii.

 Prajitura cu blat ciocolatos si jeleu de visine 2Prajitura cu blat ciocolatos si jeleu de visine 4

2 răspunsuri to “Prăjitură cu blat ciocolatos, vișine și frișcă”

  1. Alexandrina 01/01/2015 la 11:18 #

    Un An Nou fericit, cu sanatate, bucurii si impliniri!
    La multi ani!

    • Betty 01/01/2015 la 15:10 #

      Multumesc, Alexandrina! Si eu iti doresc un an nou plin de semnificatie in care sa-L descoperi pe Cel care da sens vietilor noastre!

Lasă un comentariu