Tort „Fulg de nea” cu jeleu de căpșuni

26 Dec

tort rosu de craciunZilele trecute am fost într-o vizită și am fost serviți cu un astfel de tort, deși straturile erau alb-galben (budincă de frișcă, jeleu de piersici). Pentru următoarea zi trebuia să pregătesc un altfel de tort, dar după cum vedeți m-am răzgândit🙂 Eu l-am „colorat” altfel, dar vă puteți „juca” combinând culorile după preferință sau ocazie. Puteți folosi budincă de frișcă, căpșuni, vanilie sau ciocolată. Iar pentru jeleu se pretează bine și cel de piersici, kiwi, portocale, zmeură…

Eu l-am vrut mai roșu și cu fulgi de nea, ca să fim în ton cu sărbătorile😉

Ingrediente

Pentru pandișpan (o formă rotundă cu diametrul de 28 cm): 5 ouă, 5 linguri de zahăr, 5 linguri de făină

Pentru primul jeleu roșu: 300 g căpșuni congelați, 1 lingură zahăr, 9 g  gelatină alimentară (NU tort jellee folosită pentru tarte), 6 linguri de apă

Pentru stratul galben: un plic budincă de vanilie, 2 linguri de zahăr, 500 ml lapte

Pentru al doilea jeleu roșu: 300 g căpșuni congelați, 1 lingură zahăr, 9 g  gelatină alimentară (NU tort jellee folosită pentru tarte), 6 linguri de apă

Pentru decor: frișcă bătută, bombonele colorate M&M

Mod de preparare

Pentru pandișpan:

1. Toate ingredientele trebuie să fie la temperatura camerei. Nu vom folosi praf de copt.

2. Ouăle se separă. Albușurile se bat spumă cu un praf de sare. Când spuma începe să prindă consistență, adăugăm câte o lingură de zahăr pe rând.

3. După ce am încorporat tot zahărul, adăugăm gălbenușurile rând pe rând și mixăm 2-3 minute la viteză mare, după fiecare. Lucrul acesta va ajuta compoziția să se înmulțească.

4. La final, adăugăm făina cernută, pe care o încorporăm prin mișcări ușoare, de răsturnare, cu ajutorul unei spatule.

5. Turnăm blatul în forma rotundă de 28 cm, tapetată cu hârtie de copt și dăm forma la copt în cuptorul preîncălzit, la 180 grade. În 20 de minute, ar trebui să fie gata.

6. Lăsăm blatul să se răcească în cuptor. Dacă îl scoateți, în contact cu aerul rece, se poate turti🙂

7. Așezăm apoi în jurul lui un inel de tort.

Pentru primul jeleu roșu:

1. Punem căpșunile înghețate într-o crăticioară, presărăm peste 1 lingură de zahăr.

2. Între timp, punem gelatina granule într-un bol și o amestecăm cu 6 linguri de apă. O lăsăm la hidratat pentru 5-10 minute.

3. În acest timp, punem căpșunile cu zahărul pe foc și fierbem până zahărul e topit și căpșunile se decongelează (aproximativ 5-10 minute). Pasăm căpșunile cu un blender. Le lăsăm 2-3 minute să se domolească apoi le amestecăm rapid cu gelatina hidratată.

4. Întindem jeleul de căpșuni peste blatul rece. Dăm tortul la frigider.

tort cu jeleu alb rosuPentru stratul galben:

1. Când jeleul de căpșuni e întărit, pregătim budinca de vanilie conform indicațiilor de pe plic.

2. O turnăm fierbinte peste jeleu, dar cu grijă pentru a nu le amesteca.

3. Se lasă la răcit complet.

Pentru al doilea jeleu roșu:

1. Se procedează la fel ca la primul. Se toarnă peste stratul de budincă rece.

2. Se dă la frigider până se întărește jeleul.

3. Se scoate apoi inelul de tort ușor, trecând cu un cuțit umezit pe marginea dintre tort și inel.

tort cu jeleu alb rosu 1Se decorează cu frișcă și bombonele. Vă recomand să puneți bombonelele doar înainte de a-l servi, pentru a nu curge culoarea de pe ele😉

tort cu jeleu de capsunitort fulg de zapada de craciun

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: