Pui cu ciuperci in sos de vin

25 Dec

Pulpe cu ciuperci in sos de vin 6Ingrediente: 900 g pui (pulpe, piept, ce vă place), 400 g ciuperci proaspete, 100 ml ulei, 1 ceapă, 50 g bulion, 100 ml vin alb, 30 g făină, sare, piper, pătrunjel verde

Mod de preparare:

Puiul se taie în bucăți (dacă folosiți pui întreg), se spală și se usucă. Se sărează apoi și se prăjesc bucățile de pui în ulei.

Pulpe cu ciuperci in sos de vin 2 După prăjire, bucățile se scot în alt vas, iar în uleiul rămas călim ceapa tăiată mărunt. Când începe să devină aurie, adăugăm ciupercile tăiate felii.

Pulpe cu ciuperci in sos de vin 1Le călim împreună până scade apa lăsată de ciuperci. Facem apoi un amestec din 50 g bulion, 30 g făină, 100 ml apă caldă și 100 ml vin. Turnăm acest amestec peste ceapă și ciuperci, punem și bucățile de carne prăjită, potrivim gustul de sare și piper și lăsăm să fiarbă 8-10 minute.

Pulpe cu ciuperci in sos de vin 3La final, presărăm pătrunjel verde tăiat mărunt. Le servim fierbinți cu cartofi natur peste care radem cașcaval sau orez alb.

Pulpe cu ciuperci in sos de vin 4Pulpe cu ciuperci in sos de vin 5Pulpe cu ciuperci in sos de vin 7

Un răspuns to “Pui cu ciuperci in sos de vin”

  1. GINUCA 25/12/2014 la 16:42 #

    Reblogged this on Retete de belea etc.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: