Sushi Maki

24 Dec

Sushi maki 7Sushi maki 9Ingrediente

Pentru primul sushi: foi nori (se mai numesc si foi de alge), 1/2 portie orez pentru sushi (pregatit dupa instructiunile de aici), 150 g somon file, 1/2 castravete lung, o omleta pregatita din 2 oua, sos de soia

Pentru al doilea sushi: foi nori (se mai numesc si foi de alge), 1/2 portie orez pentru sushi (pregatit dupa instructiunile de aici), 1 morcov mare ras fin, dip de avocado, 1/2 castravete lung, 1 ardei kapia, sos de soia

Mod de preparare

  1. Pentru a forma aceste rulouri aveti nevoie de un suport din bambus pe care il inveliti in folie de plastic pentru a nu se murdari. Daca nu aveti la indemana, le puteti rula si cu ajutorul unei foi de hartie de copt, dar e putin mai greu.
  2. Somonul, omleta si ardeiul le taiati betisoare lungi (julienne).
  3. Pregatiti orezul dupa instructiunile date. La fel dipul de avocado. Preparati o omleta normala din 2 oua.
  4. Morcovul il radeti fin.
  5. Pentru primul sushi: Asezati pe suportul de bambus o foaie nori cu partea aspra in sus.
  6. Asezati pe foaie un strat subtirel de orez (intindeti-l cu mainile umede) lasand o margine libera cam de 2 cm la un capat. Incercati ca stratul sa fie cat de cat uniform ca si grosime.
  7. Stropiti orezul cu puțin sos de soia (in partea opusa zonei lasate libere). Asezati fasii de somon, fasii de omleta si apoi betisoarele de castraveti peste orez.

Sushi maki 1Sushi maki 2

  1. Rulati folosindu-va de suportul de bambus: la inceput rulati cat sa acoperiti umplutura, presati bine ruloul sa se fixeze si apoi rulati pana la capat.

Sushi maki 3

  1. Pentru al doilea sushi: Procedati la fel, asezand foaia nori, apoi orezul, morcovul ras, pasta de avocado, fasiile de castravete si ardei. Rulati cu grija.

Sushi maki 4Sushi maki 5Sushi maki 6

  1. Puneti sushi la rece pana in momentul servirii. Feliati apoi cu un cutit foarte bine ascutit.
  2. Sushi se serveste cu wasabi, ghimbir in saramura si sos de soia.

Sushi maki 8Sushi maki 10Sursa de inspiratie, dar cu modificari🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: