Prăjitură cu cremă de alune

20 Dec

Prajitura cu crema de alune 8Ingrediente

Pentru blat (pentru o tavă cu dimensiunile de 17 x 27 cm): 2 gălbenușuri, 150 g zahăr tos, 2 pliculețe zahăr vanilat, 150 g margarină, 100 g făină, 1 plic praf de copt, 100 g alune de pădure prăjite și măcinate, 5 albușuri

Pentru crema galbenă: 3 gălbenușuri, 100 g zahăr pudră

Pentru crema de alune: 100 g unt sau Rama pentru prăjituri, 100 g zahăr pudră, 100 g alune prăjite și măcinate, 2 linguri de cacao

Pentru decor: zahăr pudră și șablon

Mod de preparare

Pentru blat: Gălbenușurile se mixează bine împreună cu zahărul și zahărul vanilat. Se adaugă margarina, la temperatura camerei. Praful de copt se amestecă cu făina cernută și alunele rumenite în cuptor și apoi măcinate.

Prajitura cu crema de alune 1 Se mixează bine. În compoziția obținută se încorporează, ușor, cu o spatulă, prin mișcări de sus în jos, albușurile bătute spumă. Se tapetează tava cu hârtie de copt și se toarnă blatul.

Prajitura cu crema de alune 2Se coace la 180 grade, timp de 15 minute. Blatul trebuie să fie doar semi-făcut.

Prajitura cu crema de alune 3Pentru crema galbenă: Mixăm gălbenușurile împreună cu zahărul. Scoatem din cuptor tava cu blatul semi-făcut, întindem crema de gălbenușuri.

Prajitura cu crema de alune 4 Dăm la cuptor pentru încă 15 minute. Când e gata, lăsăm prăjitura să se răcească.

Prajitura cu crema de alune 5Pentru crema de alune: Untul la temperatura camerei, se mixează împreună cu zahărul pudră. Se adaugă apoi alunele și cacaua. Crema obținută se întinde peste blatul răcit acoperit cu crema de gălbenușuri.

Prajitura cu crema de alune 6Deasupra se pudrează cu zahăr cu ajutorul unui șablon de iarnă (dacă doriți contrast maro-alb) sau se poate doar rade ciocolată.

Prajitura cu crema de alune 7Se păstrează la rece. Se poate pregăti cu câteva zile înainte.

2 Răspunsuri to “Prăjitură cu cremă de alune”

  1. irinapop 21/12/2014 la 08:05 #

    Ce sa pregatesti cu cateva zile inainte?! Ca eu am 50 de ani si nu rezist deloc in fata bunatilor din cuptor.Sunt mai rau decat un copil. Doamne!!! Cand se umple casa de miesmele alea de Craciun (caci mirosuri, nu le pot spune) sa ma vezi cum fac ca trenu’ pe langa cuptor si apoi pe langa dulciuri pana se racesc un pic ca sa le pot „gusta” …. nebunie curata, ce sa mai!!!!
    PS Vroiam sa-ti zic de multa vreme, bine-ai revenit printre blogerii culinari.

    • Betty 21/12/2014 la 08:59 #

      Irina, in copilarie la noi se pregateau mai ales dulciurile care rezistau cu cateva zile inainte si interesant era ca imi tb sa le mananc atunci pentru ca apoi cand erau toate gramada pe masa de sarbatoare, nu imi mai era pofta de ele😦 Asa ca, te inteleg!
      Multumesc ca ai sesizat ca am revenit printre bloggeri🙂
      Craciun binecuvantat iti doresc, in care dincolo de tot ce se intampla, sa nu pierzi din vedere ca aceasta sarbatoare este despre Nasterea celui mai Important Prunc, si nu despre noi.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: