Tort aperitiv de clătite

16 Dec

tort aperitiv de clatite 2Clatitele romanesti, subtiri si gustoase sunt apreciate pretutindeni. Lucrul acesta l-am observat cat am fost plecati din tara. Simple, cu gem sau ciocolata? Insa daca tot se apropie sarbatorile, ce ati zice de un tort? Unul sarat, din clatite, umplut cu ce va place😉

Ingrediente

Pentru clatite: 250 g faina, 2 oua, 600 ml lapte, un varf de lingurita sare

Pentru umplutura:400 g crema de branza sarata sau branza topita, 200 g iaurt cremos sau smantana, 400 g sunca, 150 g masline, un ardei rosu, un ardei galben, sare si piper, ceapa verde pentru decor (se poate folosi ton sau somon, pateu sau salam in loc de sunca, iar la capitolul legume puteti lua in considerare porumbul sau mazarea)

Mod de preparare

Pentru clatite:

1. Puneti intr-un bol ouale batute impreuna cu sarea, adaugati laptele, apoi turnati faina in ploaie. Amestecati cu un tel pentru a nu se forma cocoloase.

2. Incingeti bine o tigaie de clatite, adaugati o lingurita ulei si cand s-a incalzit, puneti un polonic din aluatul de clatite. Rotiti tigaia, astfel incat aluatul sa se intinda pe toata suprafata. Coaceti 2-3 minute, dupa care intoarceti clatita pe cealalta parte si coaceti inca 1-2 minute. Procedati la fel pana cand terminati toata compozitia.

3. Clatitele prajite puneti-le pe o farfurie intinsa, una peste alta si acoperiti-le cu o alta farfurie sau cu un capac.

Pentru umplutura:

1. Ardeiul se spala, se curata de cotor si seminte si se taie cubulete.

2. Ceapa verde se curata si se taie marunt.

3. Sunca se taie marunt. La fel si maslinele. Nu uitati sa pastrati din fiecare o parte pentru decor.

4. Crema de branza se amesteca cu smantana sau iaurtul. Se condimenteaza cu sare si piper, daca mai este nevoie, dar trebuie sa tineti cont ca si sunca e sarata.

5. Sunca, maslinele si ardeii se amesteca impreuna.

6. Montati tortul aperitiv astfel: puneti pe un platou o clatita, ungeti cu crema de branza, presarati din amestecul de ardei, sunca si masline, asezati deasupra a doua clatita, ungeti cu crema de branza…si continuati la fel pana la ultima clatita. Deasupra si pe margini, ungeti „tortul” cu crema de branza si decorati dupa imaginatie. Se serveste rece.

tort aperitiv de clatite 1

Sursa

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: