Prăjitură cu mere caramelizate și migdale

13 Dec

Prajitura cu mere caramelizate si migdale 6Ingrediente

Pentru blat: 5 ouă, 5 linguri de zahăr, 5 linguri de făină, 2 linguri de cacao, 2 pliculețe zahăr vanilat, esență de vanilie

În plus: 4 linguri de zahăr pentru caramelizat, 4 mere, 50 g migdale, scorțișoară, opțional frișcă pentru ornat

Mod de preparare

1. Se caramelizează cele 4 linguri de zahăr. Cratița în care am caramelizat zahărul se rotește pentru a se lipi caramelul și pe margini.

Prajitura cu mere caramelizate si migdale2. Merele se curăță de coajă și căsuța cu sâmburi, se feliază și se așează peste caramel. Se pudrează cu scorțișoară. Se adaugă și migdalele tocate grosier.

Prajitura cu mere caramelizate si migdale 23. Pentru blat, mixăm albușurile cu un praf de sare, apoi adăugăm zahărul, lingură cu lingură. Adăugăm gălbenușurile pe rând și mixăm bine după fiecare.

4. Adăugăm și zahărul vanilat și esența de vanilie.

5. Prin mișcări ușoare, cu o spatulă, încorporăm făina cernută. Împărțim compoziția în 2. Într-una din ele adăugăm cacaua.

6. Peste compoziția de caramel și mere, adăugăm migdalele mărunțite, apoi compoziția de blat galben.

Prajitura cu mere caramelizate si migdale 3 Peste turnăm compoziția pentru blatul de cacao.

Prajitura cu mere caramelizate si migdale 4Dăm vasul la foc potrivit, în cuptorul preîncălzit până trece testul scobitorii.

7. Lăsăm prăjitura să se domolească în cuptor. Apoi o răsturnăm pe un platou. O servim călduță, cu înghețată de vanilie sau un moț de frișcă.

Prajitura cu mere caramelizate si migdale 5

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: