Lasagna

13 Apr

lasagna 5 Ingrediente: 500 g carne tocată de porc, 250 g roşii decojite cubuleţe, 500 g roşii pasate (atentie-nu pastă de tomate), 1 ceapă, 2 căţei de usturoi, ulei de măsline, sare, piper, oregano, busuioc, 1 pachet foi de Lasagna, 150 g caşcaval ras, sos Bechamel (unt, făină, lapte)

Mod de preparare: Preparăm sosul după reţeta de aici. Într-o tavă dreptunghiulară de Jena, aşezăm în straturi un rând de foi, una lângă cealaltă, peste turnăm sos Bechamel, apoi 2-3 polonice de sos de carne…

lasagna 2…apoi din nou foi…și tot așa până terminăm toate compozițiile.

lasagna 1Finalizăm cu sos de carne peste care radem caşcavalul. Dăm tava la cuptor până se rumeneşte frumos deasupra.

lasagna 3lasagna 4

6 Răspunsuri to “Lasagna”

  1. felicia 09/09/2011 la 11:41 #

    O SA INCERC SI EU ACEASTA RETETA….arata foarte bine

    • Betty 10/09/2011 la 11:04 #

      Te indemn cu incredere sa o incerci. Eu o fac de ani de zile si sunt tare multumita de ea

      • Bianca Butoi 28/02/2012 la 20:24 #

        dupa cum ti-am promis sunt in plina desfatare pe blog……super frumos.
        daca nu te superi as adauga un pic de besciamella iar pasta 1 minut fiarta……

  2. Betty 28/02/2012 la 20:55 #

    Bianca, bine ai venit🙂 Nu ma supar daca adaugi si putin besciamella. Eu mai pun cateodata smantana in sos, dar si fara merge🙂 Si pentru ca sosul e mai subtirel, foile de lasagna se fac foarte bine. Dar sigur ca tu esti mai experta ca mine in chestiile italienesti🙂 …deci sfaturile tale sunt bine venite

  3. bianca butoi 02/03/2012 la 18:12 #

    …..experta nu….dar am avut placerea de a sta de multe ori langa bunicile italiane care sunt intradevar experte, fac totul cu pasiune…
    dar sa trecem la lasagne…ele fac in felul urmator…pun in tava cateva cubulete de unt+sos rosu +pasta+sos rosu+besciamella+pasta+….pana se gata ingradientele dar ultimul strat besciamella, se pune la cuptor 40min, dupa aceea se scoate si se pune parmezan ras si se mai pune la cupor alte 10-15min pana se rumeneste…….
    poate ai facut deja in acest mod…(nu pun niciodata panna adica smantana dulce nefermentata)
    …sper ca nu te-am plictisit….mult binecuvantari ceresti!

    • Betty 02/03/2012 la 21:52 #

      Bianca, multumim pentru sfaturi. Cred ca vor fi de folos celor care urmaresc blogul. E loc totdeauna sa invatam cate ceva nou. Multe binecuvantari si voua!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: