Foietaj cu spanac şi feta

6 Apr

tarta cu spanac si fetaIngrediente: 2 linguri de făină, 2 linguri de ulei, 500 ml lapte, 500 g spanac tocat şi congelat, usturoi granulat (sau 4 căţei de usturoi), 1 linguriţă de sare, 500 g foietaj congelat (eu folosesc de la Alpin), 100 g feta, 1 gălbenuș

Mod de preparare: Spanacul se pregăteşte după reţeta de aici. Feta se taie cubuleţe mici, iar foietajul se decongelează la temperatura camerei.

Într-o tavă de tartă acoperită cu hârtie de copt, se aşează foietajul decongelat. Decupăm marginile. Peste aluatul crud, punem a doua foaie de copt, iar deasupra boabe de fasole. Acestea vor împiedica aluatul să se umfle. Dăm tava la cuptor.

DSC05454 (FILEminimizer)

Când foietajul este pe jumătate copt, scoatem tava, îndepărtăm boabele de fasole și foaia de copt de deasupra și punem în schimb bucățele de feta

DSC05458 (FILEminimizer)…apoi spanacul preparat, iar deasupra decupăm steluțe din foietaj, pe care le ungem cu gălbenuș.

tarta cu spanacSe introduce în cuptorul preîncălzit până se rumeneşte deasupra și desigur și foietajul din partea de jos e copt.

tarta cu spanac 1Se poate servi, după preferinţă, caldă sau rece.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: