Prăjitură cu cremă de cappuccino

23 mart.

Ingrediente
Pentru blatul 1 (dimensiunea tăvii este de 23 x 33 cm): 7 albuşuri, 7 linguri de zahăr, 100 g nucă de cocos, 3 linguri de făină, 2-3 plicuri zahăr vanilat, 1 praf de copt
Pentru blatul 2 (dimensiunea tăvii este de 23 x 33 cm) : 5 ouă întregi, 5 linguri de zahăr, 5 linguri de făină, 1 praf de copt
Pentru cremă: 7 gălbenuşuri, 250 g zahăr, 7 linguri de lapte, 3 plicuri cappuccino de frişcă, 250 g margarină Rama

Mod de preparare
Pentru blatul 1: Albuşurile se bat spumă. Treptat se adaugă zahărul tos şi cel vanilat. După ce am încorporat tot zahărul, punem făina amestecată cu praful de copt, iar la final adăugăm nuca de cocos. Amestecăm ușor, apoi turnăm spuma obţinută în tava acoperită cu hârtie de copt şi punem blatul în cuptorul preîncălzit la 180 grade.

Pentru blatul 2: Imediat ce am introdus în cuptor primul blat, ne apucăm de al doilea. Mixăm ouăle întregi cu zahărul, până devin o pastă, iar la final adăugăm făina amestecată cu praful de copt. Turnăm compoziţia obţinută…
… peste blatul copt pe jumătate, din cuptor…
… apoi punem din nou tava în cuptor şi lăsăm până ambele blaturi trec testul scobitorii. Le lăsăm la răcit.

Pentru cremă: Punem într-o cratiţă pe aburi gălbenuşurile împreună cu zahărul, laptele şi praful de cappuccino.

  • Le lăsăm să fiarbă pe aburi până devin o cremă grosuţă, de consistenţa smântânii. Apoi o punem la răcit. Într-un bol mixăm margarina la temperatura camerei, în care adăugăm treptat câte o lingură din crema de cappuccino. Întindem crema peste blatul răcit, iar deasupra radem ciocolată sau ornăm cu bombonele, nucă de cocos….



8 răspunsuri to “Prăjitură cu cremă de cappuccino”

  1. ILEANA 24/03/2012 la 15:17 #

    SENZATIONAL!NOTA 10,MERSI DE IDEE!CU DRAG ILEANA!

    • Betty 26/03/2012 la 13:11 #

      Ileana, esti tare draguta! Poate ii vei acorda un loc de cinste acestei prajiturici chiar pe masa de Paste!

  2. emilia 26/03/2012 la 08:30 #

    FOARTE BUNA!Binenteles ca am facut-o si s-a mancat cu atata placere.Nu am avut capucino de frisca doar clasic dar si asa a iesit foarte buna.am avut oua de casa si blatul cel galben a iesit asa frumos.Multumim de reteta si la mai multe.

    • Betty 26/03/2012 la 13:10 #

      Emilia, ma gandesc ca ti-a iesit frumos cu oua de casa. Si a mea, cea din poza e tot cu oua de casa, doar ca eu am folosit de rata 🙂 Daca folosesti din cele de cumparat, nici nu stiu daca se sesizeaza diferenta dintre blatul alb si cel care ar trebui 🙂 sa iasa galben. Au mancat si fetele? Si lor le-a placut? Noi am gustat-o cand am fost la Cugir cu grupa de copii, si nu stiu copiilor cum li s-a parut, dar noua, celor mari ne-a placut de numa! Asa ca am cerut reteta si cum am primit-o, cum am si facut-o :)Si acum se pare ca ea mai are inca un fan 🙂

      • emilia 27/03/2012 la 09:08 #

        Da,sa sti ca au mancat si fetele,in special Iulia a fost foarte incantata de ea ,a mancat-o cu atata placere.Acum are mai multi fani,am avut si musafiri si a fost foarte laudat si repede mancata.

  3. Betty 27/03/2012 la 23:31 #

    O, si mai bine daca are mai multi fani 🙂 Ce figuri sunt fetele! Ma bucur ca i-a placut si Iuliei

  4. Ruxandra 02/07/2012 la 00:53 #

    Foarte buna!!!Multumesc!

    • Betty 07/07/2012 la 16:46 #

      Ruxy, cu placere! Weed-end fain sa ai

Lasă un răspuns către emilia Anulează răspunsul