Ceafă de porc la grătar cu cartofi Hasselback

15 feb.

Ştiu, ştiu…Valentine’s Day a trecut şi poate asta era o idee bună pentru o cină romantică, însă deşi chiar a fost pregătită ca o cină specială de către soţul meu, nu a avut loc de Valentine’s Day. Asta şi pentru că noi nu obişnuim să ne sărbătorim dragostea de 14 februarie. Şi vă explic şi de ce am aşa o oarecare repulsie faţă de ziua asta. În primul rând cred că dragostea trebuie sărbătorită în fiecare zi şi nu doar într-una anume. În plus, sunt aşa de dezamăgită de ceea ce a ajuns să se numească azi „dragoste” încât ceea ce eu trăiesc împreună cu soţul meu, în familia noastră nu vreau să fie pus alături şi sărbătorit cu această dată şi sărbătoare de origine păgână de altfel. Asta în ideea în care eu cred că Izvorul adevăratei iubiri vine de la Dumnezeu…deci nu are nici o treabă cu vreun Valentin 🙂

Aşadar, puteţi sărbători dragostea voastră, oricând! Reţeta o trimit grabnic şi la Provocarea lunii februarie

Ingrediente

Pentru cartofi: 8 cartofi micuţi, unt, boia dulce, verdeţuri (pătrunjel, usturoi verde, busuioc, praf de usturoi)

Pentru cărniţă: 4 felii de ceafă, 3 căţei de usturoi, 2 foi de dafin, busuioc, rozmarin, sare, piper, 200 ml vin roşu

Mod de preparare

Pentru cartofi: Cartofii se curăţă de coajă, se spală şi se crestează în felii, dar fără a-i tăia până jos. Pentru aceasta putem să îi tăiem într-o lingură, pentru că marginile acesteia ne va împiedica să ajungem cu cuţitul până jos.

Apoi amestecăm verdeţurile cu untul la temperatura camerei şi boia. Aşezăm cartofii într-o tavă, pe hârtie de copt. Punem din amestecul de unt peste fiecare cartof, turnăm în tavă 1/2 pahar de apă şi dăm tava la cuptor până cartofii se rumenesc.

Pentru cărniţă: Amestecăm toate ingredientele, formând o marinată în care punem feliile de carne şi le lăsăm la frigider acoperite pentru cel puţin 12 ore. După ce timpul s-a scurs, scoatem carnea şi o prăjim pe grătar. Dacă doriţi, puteţi face un sos din marinata în care a stat cărniţa, astfel: după ce aţi scos carnea, strecuraţi marinata şi o puneţi la fiert. Îngroşaţi sosul cu 1-2 linguri de făină. Serviţi alături de carne.

4 răspunsuri to “Ceafă de porc la grătar cu cartofi Hasselback”

  1. Diana 15/02/2012 la 14:18 #

    Excelenta reteta, imi ploua in gura :)) Felicitari si pentru „pledoaria” anti-Valentine’s Day, dragostea adevarata nu are nevoie de pretexte din astea comerciale pentru a fi celebrata 🙂

  2. Betty 15/02/2012 la 14:35 #

    Sunt intru totul de acord cu tine, Dia! Precum spuneam si altadata, sunt un mare fan al mancarurilor pregatite de al meu iubit 😉 Asa ca daca ti-e pofta, zice Utu sa iei o ceafa si te asteptam pe la noi :))

  3. TeoBucatar 15/02/2012 la 21:12 #

    O ceafa la gratar merge oricand!Delicios!

    • Betty 17/02/2012 la 14:50 #

      Teo, asa e…merge oricand, dar e deosebita cand e pregatita de iubitul tau, nu?

Lasă un răspuns către Betty Anulează răspunsul