Cură de detoxifiere

2 Feb

Am găsit cura aceasta undeva pe net (fără să mai pot acum să vă dau adresa exactă :(), dar atât eu, cât şi soţul meu am încercat-o anul trecut şi în urma ei noi ne-am simţit foarte bine. Mai plini de energie şi simţitor mai uşori şi mai curaţi…pe interior 🙂 Şi s-a văzut şi la cântar 😉

Nu vreau să vă descurajez încă dinainte de a citi cura, deşi trebuie să fiu onestă cu voi şi să vă spun că nu e o cură gen cele de slăbit…e în primul rând pentru detoxifiere şi probabil o să vi se pară cam ciudăţică şi greu de ţinut, şi aşa şi este în primele zile, dar apoi organismul o să se obişnuiască cu noul ritm şi chiar o să vă placă. O să vedeţi! Aşa că fruntea sus şi cu curaj înainte! 🙂

În principiu dieta se referă la o detoxifiere şi purificare a aparatului digestiv si circulator. Ca un efect secundar se poate constata şi o pierdere însemnată a greutăţii. Alternanţa celor ce se mănâncă ajută la arderea intensă a grăsimilor, la curăţarea de impurităţi şi depuneri a intestinului gros şi refacerea echilibrului de săruri, minerale şi aminoacizi în organism.

În fiecare dintre zile NU se mănâncă ALTCEVA decât ceea ce este specificat!!!

Iata cum arată calendarul acestei diete:
Ziua I, II, III ( de preferat să fie zilele: miercuri, joi şi vineri din considerente practice) : 4-5 kg de fructe proaspete/zi (de preferinţă, mai multe piersici şi cât mai puţine banane) şi 2l de apă în fiecare zi


Ziua IV, V (sâmbătă şi duminică) : 4-5 kg de citrice/zi şi 2 l de apă în fiecare zi.


Ziua VI (luni): doar apă cât mai multă şi ceaiuri de fructe


Ziua VII (marţi): cartofi copţi cu unt şi 2 l de apă (aici vă dau şi o reţetă să vedeţi felul în care noi i-am preparat; puteţi să îi coaceţi şi în coajă şi apoi îi serviţi cu unt; de asemenea puteţi opta pentru cartofi wedges; sau încă o variantă sunt cartofii la cuptor, dar fără polonez bineînţeles ;))


Ziua VIII (miercuri) : legume crude, fierte sau coapte şi 2 l de apă (de exemplu: ciuperci umplute, garnitură de legume, mâncare de vinete, roşii şi gogoşari, mâncărică de vară, ghiveci de legume, sote de porumb, mazăre şi morcovi)

Ziua IX (joi) : lactate, dar nu telemea şi caşcaval şi 2 l de apă


Ziua X (vineri) : fructe şi 2 l de apă


Ziua XI, XII (sâmbătă şi duminică) : mâncare de voie, dar puţin. Aici intervine acea parte practică de la început. Poţi petrece weekendul în familie sau cu prietenii fără a părea un ciudat cu dieta asta.

Se repetă 4 săptămâni la rând, începând de la ziua a VI-a ( se sare partea cu fructele şi citricele care este doar introductivă). Nu se fumează, nu se bea cafea, ceai negru, băuturi gazoase , sucuri, dar se beau 2 l apa plată zilnic (cel puţin).

Importante sunt voinţa de a nu renunţa, depăşirea perioadei critice care apare în ziua a VI-a, şi respectarea întocmai a celor recomandate.

Ps. Unele poze nu îmi aparţin.

Anunțuri

4 răspunsuri to “Cură de detoxifiere”

 1. lyvy16 02/02/2012 la 13:57 #

  cat ai pierdut din greutate cu aceasta cura de detoxifiere?

  • Betty 02/02/2012 la 15:29 #

   Aproximativ 5 kg intr-o luna. Dar precum spuneam ea nu este o cura in special pentru slabit, ci pentru detoxifiere. Scaderea in greutate e doar un rezultat al ei.

 2. pansy 04/02/2012 la 15:19 #

  cam drastica in primele zile ! n-as putea s-o tin mai ales din cauza de aciditate .

  • Betty 10/02/2012 la 09:44 #

   Da, Pansy, intr-adevar in primele zile e mai drastica, dar trec repede :)Si apoi e fff bine

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: