În urmă cu vreo 2 ani am fost în Ucraina şi atunci am servit pentru prima dată borş…şi încă de sfeclă roşie. Ne-a plăcut şi am tot zis şi noi că o încercăm acasă, dar timpul a trecut…Până într-o zi când iubitul meu soţ mi-a adus 4 sfecle roşii. Două dintre ele le-am folosit la acest borş, iar celelalte două la Salată cu sfeclă roşie şi ţelină.
Ingrediente: 2 sfecle roşii, 1/2 ţelină, 4 cartofi potriviţi, 2 morcovi, 2 cepe, ulei, sare, piper, pătrunjel, borş
Mod de preparare: Legumele se spală şi se curăţă. Sfecla roşie şi morcovii se dau pe răzătoarea mare, iar ceapa şi ţelina se taie mărunt. Cartofii îi tăiem cubuleţe. Călim în puţin ulei ceapa şi morcovii. Apoi adăugăm ţelina şi sfecla, condimentăm cu sare şi piper. Turnăm apă în cratiţă şi dăm la fiert. După 10-15 minute de când apa a început să fiarbă, adăugăm şi cartofii. Continuăm fierberea până toate legumele sunt bine pătrunse. La final adăugăm borşul sau putem acri ciorbiţa cu oţet. Punem şi pătrunjelul tăiat mărunt şi mai dăm câteva clocote.
Mie imi place tare mult ciorba asta.
Ma bucur Victor ca iti place. Saptamana faina sa ai!
O da! si buna mea punea si varza .. o nebunie!!
Na, Anto…in varianta asta cu varza nu am incercat…ma gandesc numa la ce frumos trebuie sa o coloreze sfecla si pe ea 😀
are o culoare super! Pup
Asa-i, Alinutzika? Te imbie si numai culoarea 😉
Te invit cu mare drag sa participi la concursul organizat pe blogul meu !
http://bucatepealese.blogspot.com/2011/11/concurs-culinar.html
Mimmi, multumesc tare mult pentru invitatie. Sa vad acum cum reusesc sa o onorez 🙂
Este foarte bun bosul acesta !! Multumesc mult pentru ideile tale deoasebite!
Chiar astazi l-am facut!!
Cristina, ma bucur ca ai incercat ciorbita si ti-a placut. Si ma bucur ca mai gasesti inspiratie in retetele de pe blog, chiar daca in ultima perioada postez mai rar.
Ii super blogul tau… cand trebuie sa gastesc ceva si nu am ideie deschid seitul tau si totdeauna gasesc ce am nevoie!! Fii binecuvantata!
Multumesc Cristina pentru aprecieri! Sincer ma bucur ca iti e de folos. Acuma tocmai am postat o reteta buna pt pitici..ca sa-i pacalesti sa manance morcovi, daca au probleme cu ei. Multa putere cu copiii iti doresc!
Acest bors de sfecla rosie la noi in casa se facea doar in ajunul craciunului este f bun ,gustos si racoritor se pun si coltunasi umpluti cu ciuperci si varza murata sunt f buni ,Este un bors ce-mi leaga amintirile de cei plecati il pregetesc la fiecare ajun de craciu