Reţetă văzută la Laura Adamache. Plăcut culoarea. Probat rapid. Plăcut tare tare lu’ Becky (11 luni) 🙂
Ingrediente (pentru o tavă 20 X 20 cm): 5 ouă, 500 g dovlecei, 150 g morcovi, 120 g făină, 110 ml ulei floarea soarelui, 120 g caşcaval, 1 ceapă mică, 1/2 plic praf de copt, sare, piper
Mod de preparare: Curăţăm dovleceii şi morcovii şi îi dăm prin răzătoare. Într-un vas de plastic, amestecăm ouăle cu uleiul şi apoi adăugăm făina amestecată cu praful de copt.
Amestecăm cu un tel pentru a nu se forma cocoloaşe.
Adăugăm caşcavalul ras şi morcovii…
…dovleceii (înainte de a adăuga dovleceii îi stoarcem bine ca să eliminăm apa) şi ceapa dată prin răzătoare.
Amestecăm bine totul. Acoperim tava cu hârtie de copt şi turnăm amestecul.
Coacem plăcinta la 180°C, cuptor preîncălzit, pe treapta a doua de jos în sus, pentru 30-35 minute.
Se poate servi caldă sau rece, după preferinţă.
Ps. Eu am folosit o tavă puţin mai mare, dar cred că a ieşit la fel ca a Laurei, ca grosime.
Frumoasa tare! Ar trebui s-o incerc, poate i-ar placea si lu’ Eliza (1 an si 11 luni) 😀 >:D<
Corina, eu zic sa o incerci, ca daca i-a placut lu Becky sunt mari sanse sa ii placa si Elizei
Foarte faina placinta!
Ralu, mersi de aprecieri. Ma bucur ca iti place
si mie mi-a facut cu ochiul , trebuie sa o incerc si eu!!!
Cat’s kitchen, eu zic sa o incerci. Poate iti place 🙂
Placut tare tare si Ralucai 🙂
🙂 Ma bucur Raluca ca ti-a placut
Foarte gustoasa trebuie sa fie placinta asta !!!
Sincera sa fiu, Becky cea mica a noastra a fost mai incantata de gust decat mine…:) Dar cine stie, poate tie ti se pare interesanta, ca gusturile difera mult
Foarte buna placinta …. imi pare rau ca nu am descoperit-o mai repede …. i-a placut tare lui Tobias ….. la Lea mai trece ceva timp pana sa o incerce!!!…Multumim de reteta! 🙂
Cristina, ma bucur ca i-a placut lui Tobias. Si Becky a fost incantata cand am facut-o. Si e fain ca de multe ori piticii nu prea mananca legumele, dar cu placintuta asta ii faci sa pape si morcovii si dovleceii. Sper sa aiba si Lea, la vremea potrivita aceeasi impresie buna ca si Tobias 😉 Multa putere iti doresc cu piticii, Cristina!
am facut si eu aceasta reteta si a iesit minunata, doar ca nu stiu care trebuia sa fie gustul ei pt ca in loc de dovlecei am folosit dovleac placintar(ca am destui)si nu mai stiu ce sa fac din ei:) mersi Betty pt reteta:*
Andreea, gustul placintei facute cu dovlecei sigur e diferit de placinta facuta cu dovleac, dar e fain ca ai incercat-o si asa si daca v-a si placut, e perfect 😉 Sper sa mai gasesti si alte retete cu dovleac, ca sa-l folosesti pe cel care il mai ai. Eu nu sunt asa prietena cu gustul lui, de aceea la mine pe blog nu o sa gasesti retete cu acest ingredient 🙂 O singura data cred am facut o prajitura mai deosebita si am folosit dovleac placintar in crema, dar a fost ff buna. Insa nu mai reteta 😦 O zi buna iti doresc, Andreea!