Gogoşi cu brânză

21 sept.

Gogoşi cu brânză…să mănânci şi să tot mănânci şi parcă să nu te mai opreşti. Atâta sunt de bune. Cel puţin pentru mine 🙂 O mare, mare bunătate 😉

Ingrediente (pentru 25 bucăţi): 1 kg făină, 3 ouă, 1 cub de drojdie, 500 ml lapte, 100 g margarină, caş frământat cu sare, sare, ulei pentru prăjit

Mod de preparare: Drojdia împreună cu 1 lingură de făină se dizolvă în 3-4 linguri de lapte călduţ (atenţie, nu fierbinte!), se amestecă bine şi se lasă la dospit. După ce maiaua aceasta s-a dospit, se cerne făina peste ea, se încorporează laptele, ouăle, 1 linguriţă de sare şi margarina la temperatura camerei. Se frământă bine, apoi se acoperă vasul cu aluat cu un prosop de bucătărie şi se lasă la dospit.

Când aluatul s-a dospit, se ia câte o bucată din el, se întinde într-o foaie potrivit de groasă, din care se taie cercuri cu un castronel cu gura mai largă.

Se aşează pe fiecare brânză.

Se îndoaie în două şi lipesc marginile cu dosul unei furculiţe.

Se pune uleiul la încins şi doar când e bine încins, punem gogoşile la prăjit, cu partea cu care au stau în sus, în jos. Atenţie, gogoşile trebuie prăjite în baie de ulei…deci mult ulei 🙂 Le scoatem pe şerveţele de hârtie, una lânga alta.

Se servesc călduţe. Dacă mai rămân pe a doua zi sunt la fel de bune încălzite la microwave.

50 răspunsuri to “Gogoşi cu brânză”

  1. Antonina 21/09/2011 la 13:58 #

    Perfect arata!!! babane si cremoase ! bune rau.. pot sa iau 2 -3 ca tot sunt prima ?? ;)) pupici

    • Betty 21/09/2011 la 19:56 #

      Anto, frumoase asa-i? 😀 Se putea sa nu iti traga cu ochiul? 😀 Iti dau, iti dau sigur. A ajuns comentariul tau prin spam…deci nu ai fost chiar prima, dar ma gandeam ca vi in vizita, asa ca ti-am pastrat 😉

  2. Marin Licuta 21/09/2011 la 19:16 #

    Ce pufosenie!!! Arata grozav de bine! Imi place la nebunie felul acesta de gogosi! Pup!

    • Betty 21/09/2011 la 19:34 #

      Licuta draga, mie imi spui? Eu am mancat vreo 5 asa calde, in timp ce altele se prajeau si nu-mi mai venea sa ma opresc 😛

  3. Simona 21/09/2011 la 19:48 #

    Un desert rapid si bun! Arata delicios!

    • Betty 21/09/2011 la 19:54 #

      Simona, multumesc. Nu sunt chiar asa rapide ca dureaza un pic pana se dospesc, dar merita toata asteptarea :). Cel putin pt mine asa a fost

  4. adela zilahi 21/09/2011 la 21:35 #

    Hm Betty pentru mine au mai ramas? Nu am facut de multa vreme, iar gogosi tai arata bestiali! Apropom ti-am trimis mail, a ajuns? Pup!

    • Betty 21/09/2011 la 23:12 #

      Ceva ceva, Adela, mai gasim 🙂 Macar niste branza daca nu 🙂 si de aluat te ocupi tu. Am primit mail-urile. Mersi

  5. FLORY 22/09/2011 la 07:02 #

    Oooo ce bunatate gogosile tale,imi faci o pofta nebuna!Arata grozav!Pupici!

    • Betty 22/09/2011 la 09:18 #

      Flory, mersi. Ma bucur ca iti plac. Si eu am fost tare multumita de ce a iesit 🙂

  6. cat's kitchen 22/09/2011 la 10:50 #

    e clar !!!! …eu nu mai prind nici una 😦 … si mi-ai facut o pofta , arata foarte bine !!!!!

    • Betty 22/09/2011 la 11:40 #

      Cat’s kitchen, lasa ca facem altele. De fapt cu Adela trebuie sa tratezi de aluat, ca eu am zis ca va dau branza 😉 Asa ca, nu fi suparata 🙂

  7. diamar - bucataria galbena 22/09/2011 la 17:43 #

    Imi plac gogosile.Arata bine.Pup!Te astept si pe la mine.

    • Betty 23/09/2011 la 09:10 #

      Diamar, multumesc. Si noua ne-au placut f mult, asa in varianta cu branza.

  8. pisicaru 22/09/2011 la 18:55 #

    Arata foarte bine, presupun ca sunt foarte gustoase, lasa apa in gura.

    • Betty 23/09/2011 la 09:11 #

      Sunt delicioase, Pisicaru! Merita incercate, pentru ca pe cat sunt de aspectuoase, pe atat sunt de gustoase!

      • pansy 23/09/2011 la 12:43 #

        cred ca am ajuns prea tarziu ! arata senzational !

  9. Betty 24/09/2011 la 10:15 #

    Pansy, mai facem si pt tine…stai linistita 🙂 Un week-end linistit

  10. rodica 28/10/2011 la 09:44 #

    draga Betty sunt Rodica, te rog spunemi daca aceste minunate gogosele se pot coace in cuptor,asta pt cei care nu pot sa manance prajit.multumiri pupici

    • Betty 28/10/2011 la 10:39 #

      Rodica, sa stii ca eu le-am facut doar prajite pe foc, in ulei. Si nici nu am auzit de varianta asta de a face gogosi in cuptor. Asa ca…nu prea stiu ce sa iti zic. Nu stiu exact cum se vor comporta..cat vor creste. Dar daca te incumeti, poti incerca sa faci eventual doar cateva, din mai putin aluat 😉 Si vezi ce iese 🙂

  11. Drăgaica 16/01/2012 la 20:30 #

    Bună, Betty! Am făcut şi eu ieri aceste gogoşi, au ieşit o grămadă…şi foarte bune şi săţioase 🙂 O parte din cocă am pus-o deoparte că era totuşi prea mult, mai fac şi altădată. M-am cam necăjit eu cu aluatul ba că se lipea, ba că mai trebuia făina, ba mai dă-i cu ulei că nu-s vreo expertă etc. însă a ieşit o minunăţie de aluat crescut atât de frumos şi fin. Excelentă reţetă!

    • Betty 20/01/2012 la 18:21 #

      Dragaica, asa este, ies destul de multe. Si mai ales daca tu ai mai tot pus ba faina, ba ulei…aluatul s-a inmultit si mai mult 🙂 Totusi nu inteleg de ce a trebuit sa mai adaugi ulei sau faina, ca mie de obicei imi iesea numai bun aluatul. Oricum asta conteaza mai putin. Bine ca ai iesit pana la urma la capat cu ele si mai ales, bine ca v-au placut. Stiu ca sunt atata de bune de nu te mai opresti din mancat cand te apuci de ele. Cel putin eu :D. M-as bucura sa incerci si alte retete si aiba acelasi succes. Un weekend minunat!

  12. dorina 31/01/2012 la 19:40 #

    frumoase si bune,esti o super gospodina……plec sa fac si eu………pupici

    • Betty 01/02/2012 la 15:37 #

      Dorina, esti tare generoasa in aprecieri la adresa mea. Multumesc mult. Am invatat in timp sa gatesc, dar chiar o super gospodina nu stiu daca am ajuns 🙂 Spor la gogosit :)) Pupici si tie

  13. emilia 24/02/2012 la 10:48 #

    NEMAIPOMENITE.Le-am facut si eu,o bunatate,le-am umplut cu branza muuuuuuuulta,cu mere si cu gem pentru fete.au iesit foarte bune.iti doresc o zi buna si cat mai multe retete din astea grozave.multumim pentru toate,sunt de mare folos.

    • Betty 24/02/2012 la 15:43 #

      Emilia, asa mult ma bucur cand incercati din retete si va plac cum ies. Si mie imi plac ff mult gogosile cu branza. Cred ca sunt preferatele mele dintre chestiile sarate cum sunt amandinele dintre prajituri

  14. Marius Craiova 19/03/2012 la 16:55 #

    Arata super. O sa fac si eu 🙂 Sper sa iasa la fel de gustoase ca ale tale. Spor la gatit.

    • Betty 23/03/2012 la 13:08 #

      Marius, multumesc pentru aprecieri. Sa stii ca toata lumea care le-a incercat pana acum a fost tare multumita de gustul lor si de usurinta cu care se lucreaza cu aluatul. Asa ca nu se poate decat gustoase sa iti iasa si tie 🙂 Spor sa ai

  15. andreea 20/04/2012 la 20:10 #

    Locuiesc departe de Romania ,aici nu gasesc drojdie proaspata te rog spune-mi cata drojdie uscata trebuie sa pun in aceasta compozitie.Multumesc

    • Betty 21/04/2012 la 09:50 #

      Andreea, trebuie sa verifici pe pachetelul de drojdie uscata..in principiu ar trebui sa scrie pentru cata faina e respectivul pachetele de drojdie. Din cate stiu eu, un pliculet de drojdie uscata din Romania se foloseste pentru 500 g faina. Deci daca tu faci portie intreaga, ai avea nevoie de 2 plicuri de drojdie a cate 7 g, sunt la noi. Dar s-ar putea unde locuiesti tu sa fie gramajul diferit, de aceea spun ca ar trebui sa verifici pe plic. Mult spor.

  16. ILEANA 31/07/2012 la 21:39 #

    Arata superb,BETTY NOTA 10,AM SA LE INCERC SI EU!MERSI!

    • Betty 01/08/2012 la 13:58 #

      Ileana, 10 le-as da si eu la gust. Astept sa le incerci

  17. ramona 01/08/2012 la 13:28 #

    acum m-am apucat de ele!! 😀 ,,,sper sa-mi iasa bune!!..ale tale Betty arata bestial!!: D 😀

    • Betty 01/08/2012 la 13:57 #

      O, Ramona daca te-ai apucat de gogosi pe caldurile astea…inseamna ca ti-au facut cu ochiul de-adevaratelea 🙂 Multumesc ptr aprecieri! Eu cred ca iti vor iesi bune. Spor la copt atunci 🙂 Si nu uita sa trimiti una si spre Sibiu :))

  18. ramona 01/08/2012 la 14:12 #

    daaaa..intradevar mi-au facut cu ochiu!!…cat despre trimis una spre Sbiu…este cam departe.:( …dar poate ai tu drum spre Italia…cu avionul ajungi cam intr-o ora jumatate!! 😛 numai bine..ajungi cand sunt deja gata :P…O ZI FRUMOASA BETTY!! :*

    • Betty 01/08/2012 la 18:25 #

      O, Ramona multumesc frumos de invitatie! Chiar as ajunge cu avionul cand ar fi gata. O zi faina si tie

  19. alexyia 16/08/2012 la 15:15 #

    betyy ,sun super gustoase nu mi`au iesit ca in poza dar ….totusi au iesit delicioase …bravo j mersii :*

    • Betty 17/08/2012 la 09:21 #

      Alexya, ce fain ca le-ai incercat! Ma intreb totusi de ce nu ti-au iesit ca in pozele mele?? Ma bucur in schimb ca ti-au iesit delicioase 😉 Sper sa probezi si alte retete de pe blog si sa fii la fel de multumita

  20. Mihaela 30/11/2012 la 13:44 #

    Le incerc si eu astazi;D . Ii fac o surpriza iubitului meu .

    • Betty 07/12/2012 la 16:18 #

      Mihaela, sa ai spor! Sper ca iubitul tau a fost placut surprins si incantat de gustul lor!

  21. Elena Nastase 02/03/2013 la 12:24 #

    Cred ca sunt f.bune, dupa cum arata.O sa incerc si eu.la mine in Dobrogea li se spun,, branzoaice,,, dar difera compozitia (aluatul)…nu se pun oua in aluat ci se pun oua in branza…..oricum multumesc de detalii.incerc si eu…

    • Betty 02/03/2013 la 21:46 #

      Elena, sunt foarte bune, sa stii! Si in zona noastra exista branzoaice, doar ca ele sunt cu totul altceva decat aceste gogosi cu branza. Unele sunt cu branza sarata, celelalte cu branza dulce…unele cu ou, altele fara…Astept sa incerci si astept detalii. O seara buna sa ai

  22. Gena Caplescu 13/12/2014 la 16:38 #

    Le-am facut, pana acum de vreo 3-4 ori si de fiecare data au iesit grozav de bune, unele cu branza, altele cu cascaval. Sunt grozave. Multumesc pentru reteta 🙂

    • Betty 18/12/2014 la 00:01 #

      Gena, cu multa placere! Sarbatori cu bucurie si cu semnificatie in Nasterea lui Hristos sa ai!

  23. corneliajilavu 23/02/2015 la 15:17 #

    Betyy.esti o comoara la casa omului ,cu asa gogosi iesi din real ,mergi catre fantastic.am facut si eu minunatiile de gogosi cu brinza .au iesit exact asa cum ai spus tu sia trcut o zii de cind le-am facut si iar i-mi vine sa fac …mi-au creat dependenta ,,ce reteta ?..tu ai inventat-o ?..traiasca ce-l ce a inventat-o si cea ce ne-a spus-o..pupici dulci si sincer te iubii mult ptr,tot ce faci ,!

    • Betty 26/02/2015 la 15:09 #

      Cornelia, ce torent de aprecieri! 🙂 Multumesc mult. Am observat si eu pe propria piele ca aceste gogosi creaza dependenta, deci te inteleg. Cu drag gatesc si impartasesc cu voi, Cornelia, deci..multa inspiratie iti doresc sa gasesti in continuare pe blog. O zi plina de pace sa ai!

  24. Lavinia 27/04/2017 la 11:27 #

    Se poate folosi unt in loc de margarina??

    • Betty 27/04/2017 la 18:15 #

      Lavinia, sigur ca da! Poți folosi unt in loc de margarina.

  25. dory 10/08/2017 la 17:25 #

    Arata minunat,dintr-e toate imaginile cu gogosi cu brinza pe care le-am vizionat impreuna cu micutii mei …acestea au iesit cistigatoare…banuiesc ca datorita formei dragalase pe care o au 🙂 totusi as avea si eu o intrebare…si anume daca se pot face si dulci…adica daca se poate adauga zahar in aluat si/sau brinza.Multumesc pt reteta 🙂

    • Betty 10/08/2017 la 17:36 #

      Buna Dory! Mulțumesc pentru aprecieri! Ma bucur ca au iesit castigatoare 🙂 Aluatul acestor gogosi e undeva la mijloc- nici dulce, nici sarat. Dar pentru ca sunt umplute cu telemea Sărata, sigur ca devin sărate. Cred ca se poate pune zahăr (deși eu nu am încercat), doar ca apoi va trebui sa folosești si o umplutura dulce, gen ciocolata, gem, crema de vanilie..Spor sa ai si sper sa va placa. Deși tb sa le încerci o data si cu telemea/cas framantat cu sare/branza de burduf. Sunt tare gustoase!

Lasă un răspuns către dory Anulează răspunsul