Gogoşi cu brânză…să mănânci şi să tot mănânci şi parcă să nu te mai opreşti. Atâta sunt de bune. Cel puţin pentru mine 🙂 O mare, mare bunătate 😉
Ingrediente (pentru 25 bucăţi): 1 kg făină, 3 ouă, 1 cub de drojdie, 500 ml lapte, 100 g margarină, caş frământat cu sare, sare, ulei pentru prăjit
Mod de preparare: Drojdia împreună cu 1 lingură de făină se dizolvă în 3-4 linguri de lapte călduţ (atenţie, nu fierbinte!), se amestecă bine şi se lasă la dospit. După ce maiaua aceasta s-a dospit, se cerne făina peste ea, se încorporează laptele, ouăle, 1 linguriţă de sare şi margarina la temperatura camerei. Se frământă bine, apoi se acoperă vasul cu aluat cu un prosop de bucătărie şi se lasă la dospit.
Când aluatul s-a dospit, se ia câte o bucată din el, se întinde într-o foaie potrivit de groasă, din care se taie cercuri cu un castronel cu gura mai largă.
Se îndoaie în două şi lipesc marginile cu dosul unei furculiţe.
Se pune uleiul la încins şi doar când e bine încins, punem gogoşile la prăjit, cu partea cu care au stau în sus, în jos. Atenţie, gogoşile trebuie prăjite în baie de ulei…deci mult ulei 🙂 Le scoatem pe şerveţele de hârtie, una lânga alta.
Se servesc călduţe. Dacă mai rămân pe a doua zi sunt la fel de bune încălzite la microwave.
Perfect arata!!! babane si cremoase ! bune rau.. pot sa iau 2 -3 ca tot sunt prima ?? ;)) pupici
Anto, frumoase asa-i? 😀 Se putea sa nu iti traga cu ochiul? 😀 Iti dau, iti dau sigur. A ajuns comentariul tau prin spam…deci nu ai fost chiar prima, dar ma gandeam ca vi in vizita, asa ca ti-am pastrat 😉
Ce pufosenie!!! Arata grozav de bine! Imi place la nebunie felul acesta de gogosi! Pup!
Licuta draga, mie imi spui? Eu am mancat vreo 5 asa calde, in timp ce altele se prajeau si nu-mi mai venea sa ma opresc 😛
Un desert rapid si bun! Arata delicios!
Simona, multumesc. Nu sunt chiar asa rapide ca dureaza un pic pana se dospesc, dar merita toata asteptarea :). Cel putin pt mine asa a fost
Hm Betty pentru mine au mai ramas? Nu am facut de multa vreme, iar gogosi tai arata bestiali! Apropom ti-am trimis mail, a ajuns? Pup!
Ceva ceva, Adela, mai gasim 🙂 Macar niste branza daca nu 🙂 si de aluat te ocupi tu. Am primit mail-urile. Mersi
Oooo ce bunatate gogosile tale,imi faci o pofta nebuna!Arata grozav!Pupici!
Flory, mersi. Ma bucur ca iti plac. Si eu am fost tare multumita de ce a iesit 🙂
e clar !!!! …eu nu mai prind nici una 😦 … si mi-ai facut o pofta , arata foarte bine !!!!!
Cat’s kitchen, lasa ca facem altele. De fapt cu Adela trebuie sa tratezi de aluat, ca eu am zis ca va dau branza 😉 Asa ca, nu fi suparata 🙂
Imi plac gogosile.Arata bine.Pup!Te astept si pe la mine.
Diamar, multumesc. Si noua ne-au placut f mult, asa in varianta cu branza.
Arata foarte bine, presupun ca sunt foarte gustoase, lasa apa in gura.
Sunt delicioase, Pisicaru! Merita incercate, pentru ca pe cat sunt de aspectuoase, pe atat sunt de gustoase!
cred ca am ajuns prea tarziu ! arata senzational !
Pansy, mai facem si pt tine…stai linistita 🙂 Un week-end linistit
draga Betty sunt Rodica, te rog spunemi daca aceste minunate gogosele se pot coace in cuptor,asta pt cei care nu pot sa manance prajit.multumiri pupici
Rodica, sa stii ca eu le-am facut doar prajite pe foc, in ulei. Si nici nu am auzit de varianta asta de a face gogosi in cuptor. Asa ca…nu prea stiu ce sa iti zic. Nu stiu exact cum se vor comporta..cat vor creste. Dar daca te incumeti, poti incerca sa faci eventual doar cateva, din mai putin aluat 😉 Si vezi ce iese 🙂
Bună, Betty! Am făcut şi eu ieri aceste gogoşi, au ieşit o grămadă…şi foarte bune şi săţioase 🙂 O parte din cocă am pus-o deoparte că era totuşi prea mult, mai fac şi altădată. M-am cam necăjit eu cu aluatul ba că se lipea, ba că mai trebuia făina, ba mai dă-i cu ulei că nu-s vreo expertă etc. însă a ieşit o minunăţie de aluat crescut atât de frumos şi fin. Excelentă reţetă!
Dragaica, asa este, ies destul de multe. Si mai ales daca tu ai mai tot pus ba faina, ba ulei…aluatul s-a inmultit si mai mult 🙂 Totusi nu inteleg de ce a trebuit sa mai adaugi ulei sau faina, ca mie de obicei imi iesea numai bun aluatul. Oricum asta conteaza mai putin. Bine ca ai iesit pana la urma la capat cu ele si mai ales, bine ca v-au placut. Stiu ca sunt atata de bune de nu te mai opresti din mancat cand te apuci de ele. Cel putin eu :D. M-as bucura sa incerci si alte retete si aiba acelasi succes. Un weekend minunat!
frumoase si bune,esti o super gospodina……plec sa fac si eu………pupici
Dorina, esti tare generoasa in aprecieri la adresa mea. Multumesc mult. Am invatat in timp sa gatesc, dar chiar o super gospodina nu stiu daca am ajuns 🙂 Spor la gogosit :)) Pupici si tie
NEMAIPOMENITE.Le-am facut si eu,o bunatate,le-am umplut cu branza muuuuuuuulta,cu mere si cu gem pentru fete.au iesit foarte bune.iti doresc o zi buna si cat mai multe retete din astea grozave.multumim pentru toate,sunt de mare folos.
Emilia, asa mult ma bucur cand incercati din retete si va plac cum ies. Si mie imi plac ff mult gogosile cu branza. Cred ca sunt preferatele mele dintre chestiile sarate cum sunt amandinele dintre prajituri
Arata super. O sa fac si eu 🙂 Sper sa iasa la fel de gustoase ca ale tale. Spor la gatit.
Marius, multumesc pentru aprecieri. Sa stii ca toata lumea care le-a incercat pana acum a fost tare multumita de gustul lor si de usurinta cu care se lucreaza cu aluatul. Asa ca nu se poate decat gustoase sa iti iasa si tie 🙂 Spor sa ai
Locuiesc departe de Romania ,aici nu gasesc drojdie proaspata te rog spune-mi cata drojdie uscata trebuie sa pun in aceasta compozitie.Multumesc
Andreea, trebuie sa verifici pe pachetelul de drojdie uscata..in principiu ar trebui sa scrie pentru cata faina e respectivul pachetele de drojdie. Din cate stiu eu, un pliculet de drojdie uscata din Romania se foloseste pentru 500 g faina. Deci daca tu faci portie intreaga, ai avea nevoie de 2 plicuri de drojdie a cate 7 g, sunt la noi. Dar s-ar putea unde locuiesti tu sa fie gramajul diferit, de aceea spun ca ar trebui sa verifici pe plic. Mult spor.
Arata superb,BETTY NOTA 10,AM SA LE INCERC SI EU!MERSI!
Ileana, 10 le-as da si eu la gust. Astept sa le incerci
acum m-am apucat de ele!! 😀 ,,,sper sa-mi iasa bune!!..ale tale Betty arata bestial!!: D 😀
O, Ramona daca te-ai apucat de gogosi pe caldurile astea…inseamna ca ti-au facut cu ochiul de-adevaratelea 🙂 Multumesc ptr aprecieri! Eu cred ca iti vor iesi bune. Spor la copt atunci 🙂 Si nu uita sa trimiti una si spre Sibiu :))
daaaa..intradevar mi-au facut cu ochiu!!…cat despre trimis una spre Sbiu…este cam departe.:( …dar poate ai tu drum spre Italia…cu avionul ajungi cam intr-o ora jumatate!! 😛 numai bine..ajungi cand sunt deja gata :P…O ZI FRUMOASA BETTY!! :*
O, Ramona multumesc frumos de invitatie! Chiar as ajunge cu avionul cand ar fi gata. O zi faina si tie
betyy ,sun super gustoase nu mi`au iesit ca in poza dar ….totusi au iesit delicioase …bravo j mersii :*
Alexya, ce fain ca le-ai incercat! Ma intreb totusi de ce nu ti-au iesit ca in pozele mele?? Ma bucur in schimb ca ti-au iesit delicioase 😉 Sper sa probezi si alte retete de pe blog si sa fii la fel de multumita
Le incerc si eu astazi;D . Ii fac o surpriza iubitului meu .
Mihaela, sa ai spor! Sper ca iubitul tau a fost placut surprins si incantat de gustul lor!
Cred ca sunt f.bune, dupa cum arata.O sa incerc si eu.la mine in Dobrogea li se spun,, branzoaice,,, dar difera compozitia (aluatul)…nu se pun oua in aluat ci se pun oua in branza…..oricum multumesc de detalii.incerc si eu…
Elena, sunt foarte bune, sa stii! Si in zona noastra exista branzoaice, doar ca ele sunt cu totul altceva decat aceste gogosi cu branza. Unele sunt cu branza sarata, celelalte cu branza dulce…unele cu ou, altele fara…Astept sa incerci si astept detalii. O seara buna sa ai
Le-am facut, pana acum de vreo 3-4 ori si de fiecare data au iesit grozav de bune, unele cu branza, altele cu cascaval. Sunt grozave. Multumesc pentru reteta 🙂
Gena, cu multa placere! Sarbatori cu bucurie si cu semnificatie in Nasterea lui Hristos sa ai!
Betyy.esti o comoara la casa omului ,cu asa gogosi iesi din real ,mergi catre fantastic.am facut si eu minunatiile de gogosi cu brinza .au iesit exact asa cum ai spus tu sia trcut o zii de cind le-am facut si iar i-mi vine sa fac …mi-au creat dependenta ,,ce reteta ?..tu ai inventat-o ?..traiasca ce-l ce a inventat-o si cea ce ne-a spus-o..pupici dulci si sincer te iubii mult ptr,tot ce faci ,!
Cornelia, ce torent de aprecieri! 🙂 Multumesc mult. Am observat si eu pe propria piele ca aceste gogosi creaza dependenta, deci te inteleg. Cu drag gatesc si impartasesc cu voi, Cornelia, deci..multa inspiratie iti doresc sa gasesti in continuare pe blog. O zi plina de pace sa ai!
Se poate folosi unt in loc de margarina??
Lavinia, sigur ca da! Poți folosi unt in loc de margarina.
Arata minunat,dintr-e toate imaginile cu gogosi cu brinza pe care le-am vizionat impreuna cu micutii mei …acestea au iesit cistigatoare…banuiesc ca datorita formei dragalase pe care o au 🙂 totusi as avea si eu o intrebare…si anume daca se pot face si dulci…adica daca se poate adauga zahar in aluat si/sau brinza.Multumesc pt reteta 🙂
Buna Dory! Mulțumesc pentru aprecieri! Ma bucur ca au iesit castigatoare 🙂 Aluatul acestor gogosi e undeva la mijloc- nici dulce, nici sarat. Dar pentru ca sunt umplute cu telemea Sărata, sigur ca devin sărate. Cred ca se poate pune zahăr (deși eu nu am încercat), doar ca apoi va trebui sa folosești si o umplutura dulce, gen ciocolata, gem, crema de vanilie..Spor sa ai si sper sa va placa. Deși tb sa le încerci o data si cu telemea/cas framantat cu sare/branza de burduf. Sunt tare gustoase!