O prăjitură simplă, rapidă şi delicioasă. Tot din categoria reţetelor primite de la prietene…aşa după cum numele deja vă spune, e de la Karin. Ca şi Nudel salad, care e tare tare bunăăăă, şi are aceeaşi provenienţă ;).
Pentru blat: 6 albuşuri, 270 g zahăr, 1/2 plic praf de copt, 270 g nucă măcinată, 2 linguri vârfuite de făină
Pentru glazură: 6 gălbenuşuri, 270 g zahăr, 170 g margarină, 2 linguri de cacao
Mod de preparare
Pentru blat: Albuşurile se bat spumă cu zahărul. Apoi se adaugă praful de copt amestecat cu făina, iar la final nuca şi se amestecă uşor. Se toarnă în tava acoperită cu hârtie de copt şi se dă la cuptor.
Pentru glazură: Se amestecă toate ingredientele pentru glazură şi se bat cu telul la foc mic până se face o pastă ( trebuie să vezi că se dezlipeşte puţin de pe margini). Se întinde peste blatul rece, se presară nucă măcinată şi prăjitura e gata.
Imi plac prajiturile cu nuca! like! pupici
Pai Anto…daca tot iti plac…eu iti fac cu nuca, iar tu imi faci cu cioco, din carticica cea minunata :)) Ce zici?
Cred si eu ca este tare buna, imi plac si mie prajiturile cu nuca! Pupici!
Da, Adela, e buna intr-adevar.Oricum, la cat de specialista am vazut ca esti tu in ale prajituritului…asta e „copil cuminte” 😉
Delicioasa prajitura ta,pupici!
Flory, ma bucur ca ti se pare delicioas din poze si ingrediente.Poate o si incerci, nu?
Imi place prajitura, merita incercata!
Alexandrina, aceeasi provocare si pentru tine. O saptamana frumoasa sa ai
o prajitura simpla si buna ! imi place mult nuca !
Pansy, bine ai venit si sper ca bine sa mai revii si alte dati pe blogul meu. Pupici
Buna!Ador prajiturile cu nuci in blat!arata super!am s-o fac doar imi spuneti ce dimensiuni ati avut la tava?:*
25*37 cm a avut tava mea..deci o tava mare. Ma bucur ca iti place! Sa ma anunti cum ti-a iesit si cum v-a placut
intentionez sa o fac sambata asta!!!o sa revin cu impresii…dar nu poate ieshi decat gustoasa:D
Am facut-o astazi.Mi-a iesit super!Multumesc pentru reteta:)
Ella, ma bucur tare mult ca ai incercat-o si ca ti-a placut cum a iesit. O seara buna sa ai!
Cat timp se lasa la cuptor?
Timpul cat ramane in cuptor depinde de cuptorul pe care il folosesti. In unul se face mai repede, in altul mai incet. Ideea e doar sa treaca testul scobitorii si sa nu mai fie aluat care sa se lipeasca de scobitoare. O sa iti iasa un blat mai tare, crocant…
Foarte buna prajitura! Eu am folosit unt in locul margarinei, in rest am respectat intocmai reteta si a iesit delicioasa. Si e si foarte usor de facut. O recomand!