Dulceaţă de vişine

21 Iul

Reţeta îi aparţine lui Irbis şi a fost propusă pe forumul culinar.ro

Dacă vă plac vişinele, nu mai staţi pe gânduri 😉

Ingrediente: o farfurie (adâncă) cu vârf de vişine fără sâmburi, 1 kg de zahăr, zeama de la 1/2 lămâie, baton de vanilie (eu am făcut din 3 kg de vişine, adică 3 farfurii cu vârf)

Mod de preparare: Vişinele se spală, se desfac în două şi se curăţă de sâmburi.

Vişinele se pun la fiert împreună cu zahărul, vanilia şi zeama de lămâie.

În timpul fierberii se scoate spuma cu ajutorul unei spumiere.

Se lasă la fiert câteva ore bune, până ce zeama mai scade şi începe să arate uşor caramelizată. Nu va speriaţi pentru că după răcire ea o să devină mai vâscoasă.

Se toarnă în borcane curate şi foarte bine uscate.

Anunțuri

4 răspunsuri to “Dulceaţă de vişine”

  1. clujanu 21/07/2010 la 10:02 #

    pai visinele se trecura!

    • Betty 21/07/2010 la 10:37 #

      Depinde de zona. Eu am trecut chiar aseara prin piata si la noi inca se mai gasesc.

  2. Asterisc 11/07/2014 la 13:06 #

    Fa dulceata fara sa o fierbi, amestecand continuu fructele si zaharul, cand stai la TV, in proportie de 1:1, pana cand in compozitie nu mai ramane nici un cristal de zahar, apoi asezata in borcane faci o sterilizareumeda, prin asezarea borcanelor in vas cu apa si fierbere 20 30 minute

    • Betty 12/07/2014 la 07:35 #

      Multumesc Asterisc pentru idee. O zi buna iti doresc!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: