Dulceaţă de zmeură

8 Iul

E o dulceaţă yummyyy. Foarte gustoasă şi foarte uşor de făcut.

Ingrediente: 1 kg de zmeură, 1 kg de zahăr, 1 plic de gelfix clasic (eu am făcut din 2 kg de zmeură)

Mod de preparare: Zmeura se spală şi se scurge.

Se amestecă 2 linguri de zahăr cu plicul de gelfix, se pun peste fructe, se amestecă şi se pun la fiert până dau în clocot.

Se spumează între timp. După ce a dat în clocot, se pune zahărul rămas şi se mai fierbe, amestecând din când în când, până ce zahărul se topeşte şi amestecul începe să fiarbă. După ce începe să fiarbă se mai ţine pe foc aproximativ 1 minut.

Se opreşte focul, se ia spuma ce s-a strâns deasupra. Se pune in borcane spălate bine şi uscate bine. După ce se pune capacul, borcanele se întorc cu capul în jos, pentru circa 5 minute.

Dulceaţa astfel preparată păstrează forte bine aroma fructelor şi are o culoare deosebită. Ca să nu mai vorbim de gust. Din 2 kg de zmeură, eu am obţinut echivalentul a 9 borcane de 400 ml.

Şi o felie pentru voi 🙂

Anunțuri

9 răspunsuri to “Dulceaţă de zmeură”

  1. Karin 08/07/2010 la 15:39 #

    Ioi ce yummyyy arata 🙂

    • Betty 08/07/2010 la 21:36 #

      Da, arata yumyy, dar sa vezi ce gust yumy are 😉

  2. Th3Lov3OfG0d 09/07/2010 la 13:12 #

    He he … serviţi cu câte o felie cu dulceaţă pe pofticioşi ? Bună treaba 😉 !

  3. enduro 01/08/2011 la 17:31 #

    […] ce buna dulceata

  4. Matoc Valeria 30/06/2013 la 18:34 #

    Cu mult respect pt. doamna cu atata imaginatie, sper sa obtin o dulceata excelenta, mai multe comentarii dupa. Multumesc

    • Betty 17/07/2013 la 22:46 #

      Valeria, sper sa fii multumita de rezultatul obtinut! Astept impresii 😉

  5. merceleo 30/10/2014 la 11:00 #

    Se poate face si din zmeura congelata? Nu ar fi posibil sa ramana fructele intregi, de ex. ca la dulceata de visine? Altfel nu prea se poate numi dulceata ci mai degraba gem.

    • Betty 02/11/2014 la 03:24 #

      Merceleo, nu cred ca e vreo problema sa o faci din zmeura congelata. Insa intregi nu cred ca pot sa ramana fructele (mai ales din cele congelate) pentru ca zmeura se zdrobeste repede la fiert.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: