O prăjitură simplă, dar care mie îmi place încă din copilărie. De data asta reţeta e din partea prietenei mele, Emilia T.
Ingrediente: 250 g margarină, 3 gălbenuşuri, 350 g zahăr, 150 g biscuiţi, 150 g nucă, esenţă de rom, 3 jumătăţi foi de napolitană Lica
Mod de preparare: 300 g zahăr se caramelizează, iar apoi se stinge cu 3-4 linguri de apă.
Se lasă cratiţa pe foc să se topească siropul format. Tot în timp ce cratiţa e pe foc se adaugă margarina topită bine la cuptorul cu microunde amestecată cu gălbenuşurile şi cele 50 g de zahăr. Se amestecă energic, până se formează ca un sos gros de caramel.
După ce se omogenizează bine, adăugăm biscuiţii măcinaţi şi nuca tăiată mărunt.
Tăiem foile în două şi le umplem cu această cremă caldă. Deasupra aşezăm ultima foaie şi peste prăjitură punem o greutate pe care o lăsăm până a doua zi, pentru a se lipi bine crema de foi.
A doua zi o tăiem, cu un cuţit zimţat, de preferinţă.
Ce bine arata,am s-o incerc si eu.Felicitari.
arata f bine si sunt sigura ca e si gustoasa!!!
Stefania, e o prajitura mult indragita de mine inca din copilarie. Te invit sa o incerci
Ma bucur ca iti place, Veronica. Sa ma anunti cum ti-a iesit. Sarbatori fericite in continuare
Un An Nou fericit plin de realizari, bucurii si multa sanatate!
La multi ani!
Flory, multumesc tare mult. La fel iti doresc si eu tie
Mmm, ce buna este!!!
La multi ani!Un An Nou plin numai de bucurii!Pup!
Licuta, multumesc mult pentru urari! Un an binecuvantat si tie. Si ma bucur ca iti place si prajiturica 😉
vai ce fain arata….si grozav de buna!
Radu, ma bucur ca iti place! Sper ca ai si incercat-o daca zici ca e si buna!