Prăjitură cu foi Lica

30 dec.

O prăjitură simplă, dar care mie îmi place încă din copilărie. De data asta reţeta e din partea prietenei mele, Emilia T.

Ingrediente: 250 g margarină, 3 gălbenuşuri, 350 g zahăr, 150 g biscuiţi, 150 g nucă, esenţă de rom, 3 jumătăţi foi de napolitană Lica

Mod de preparare: 300 g zahăr se caramelizează, iar apoi se stinge cu 3-4 linguri de apă.

Se lasă cratiţa pe foc să se topească siropul format. Tot în timp ce cratiţa e pe foc se adaugă margarina topită bine la cuptorul cu microunde amestecată cu gălbenuşurile şi cele 50 g de zahăr. Se amestecă  energic, până se formează ca un sos gros de caramel.

După ce se omogenizează bine, adăugăm biscuiţii măcinaţi şi nuca tăiată mărunt.

Tăiem foile în două şi le umplem cu această cremă caldă. Deasupra aşezăm ultima foaie şi peste prăjitură punem o greutate pe care o lăsăm până a doua zi, pentru a se lipi bine crema de foi.

A doua zi o tăiem, cu un cuţit zimţat, de preferinţă.

10 răspunsuri to “Prăjitură cu foi Lica”

  1. Veronica 30/12/2011 la 10:39 #

    Ce bine arata,am s-o incerc si eu.Felicitari.

    • stefania 30/12/2011 la 14:57 #

      arata f bine si sunt sigura ca e si gustoasa!!!

      • Betty 30/12/2011 la 18:38 #

        Stefania, e o prajitura mult indragita de mine inca din copilarie. Te invit sa o incerci

    • Betty 30/12/2011 la 15:40 #

      Ma bucur ca iti place, Veronica. Sa ma anunti cum ti-a iesit. Sarbatori fericite in continuare

  2. FLORY 30/12/2011 la 18:52 #

    Un An Nou fericit plin de realizari, bucurii si multa sanatate!
    La multi ani!

    • Betty 30/12/2011 la 21:24 #

      Flory, multumesc tare mult. La fel iti doresc si eu tie

  3. Licuta Marin 30/12/2011 la 23:37 #

    Mmm, ce buna este!!!
    La multi ani!Un An Nou plin numai de bucurii!Pup!

    • Betty 06/01/2012 la 09:56 #

      Licuta, multumesc mult pentru urari! Un an binecuvantat si tie. Si ma bucur ca iti place si prajiturica 😉

  4. oltea 28/08/2013 la 15:00 #

    vai ce fain arata….si grozav de buna!

    • Betty 17/09/2013 la 16:04 #

      Radu, ma bucur ca iti place! Sper ca ai si incercat-o daca zici ca e si buna!

Lasă un răspuns către Betty Anulează răspunsul