Ciorbă de salată verde

28 Dec

Ciorbă de salată verde, o ciorbă primăvăratică, dar care mai nou se poate face si iarna, pentru că salată găsiţi peste tot. O ciorbiţă tare, tare bună

Ingrediente: 150 g bacon, 2 cepe, 1 linguriţă boia, 3 căpăţâni salată, sare, 5 căţei de usturoi, oţet după gust, 1 lingură de făină, 1 gălbenuş de ou, 2 farfurii (de ciorbă) cu lapte, omletă din 4 ouă

Mod de preparare: Baconul fâşiuţe se căleşte împreună cu ceapa tăiată cubuleţe în puţin ulei.

Salata se spală bine, se rupe bucăţele şi se adaugă în oală, împreună cu sare şi boia.

Se adaugă apă şi se lasă să fiarbă la foc mic, aproximativ o jumătate de oră. Când salata e fiartă se adăugă, usturoiul tăiat mărunt, oţetul, dresătura făcută din făină şi o farfurie de lapte şi mai lăsăm să dea un clocot. Punem ciorba la răcit, apoi adăugăm în ea omleta tăiată fâşii şi a doua dresătură făcută din gălbenuş şi a doua farfurie de lapte.

Şi ciorbiţa e gata.

About these ads

2 Răspunsuri to “Ciorbă de salată verde”

  1. Simona 28/12/2011 la 10:58 #

    O ciorbita merge la fix dupa atata carne prajita si sarmale!

    • Betty 30/12/2011 la 18:47 #

      Simona, cu siguranta! Si mai ales una ca asta, asa mai light, cu salata, dar multaaa omleta. Mie asa imi place. Pupici

Lasă un răspuns

Completeaza detaliile de mai jos sau apasa click pe una din imagini pentru a te loga:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Schimbă )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Schimbă )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Schimbă )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Schimbă )

Connecting to %s

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

Join 1,374 other followers

%d bloggers like this: