Prăjitură Corina

22 Dec

Deşi suntem în prag de Sărbătoare şi probabil deja v-aţi făcut planul cu privire la ce prăjituri veţi pregăti, vă propun totuşi reţeta aceasta de prăjitură pufoasă şi cremoasă, şi cel mai important rapidă. Aşadar, dacă nu v-aţi decis încă…iată o idee.

Reţeta e preluată de la Corina C.

Ingrediente

Pentru blat (pentru tava mare de la aragaz): 8 ouă, 9 linguri de zahăr, 5 linguri de făină, 1 praf de copt, 4 linguri de cacao, 125 ml apă minerală, 3 linguri de ulei

Pentru cremă: 1 plic budincă de frişcă sau vanilie, 1 pachet de unt (200 g), 8 linguri de zahăr, 300 ml lapte

Mod de preparare

Blat: Albuşurile se bat spumă cu zahărul, pe care îl adăugăm pe rând, lingură cu lingură. Adăugăm şi gălbenuşurile, unul câte unul şi mixăm bine.

Presărăm câte o lingură de făină amestecată cu praful de copt şi amestecăm foarte uşor, cu mişcări de răsturnare, de sus în jos. Turnăm apa şi uleiul, iar la final adăugăm cacaua.

Turnăm compoziţia rezultată în tava mare de la aragaz, pe care o acoperim în prealabil cu hârtie de copt.

O punem în cuptorul preîncălzit la foc mic mic.

Cremă: Praful de budincă se dizolvă cu puţin lapte din cei 300 ml. Restul de lapte se pune la fiert împreună cu zahărul. Când începe să clocotească, se toarnă praful dizolvat şi se amestecă continuu cu un tel până devine o budincă consistentă. Lăsăm budinca să se răcească bine.

Untul la temperatura camerei se mixează bine. Se adaugă budinca răcită, doar câte o lingură pe rând. Aveţi grijă să amestecaţi într-o singură direcţie, pentru a nu risca să vi se taie crema.

Întindem crema peste blatul răcit.

Presărăm deasupra nucă de cocos sau nuci caramelizate, după preferinţă.

Se taie foarte uşor cu ajutorul unui cuţit înmuiat mereu în apă caldă. Se serveşte rece de la frigider.

About these ads

59 Răspunsuri to “Prăjitură Corina”

  1. Lois 13/01/2011 at 01:08 #

    Betty e f buna prajitura asta si rapida, am facut-o si eu de sarbatori.

    • Betty 13/01/2011 at 09:38 #

      Super Lois. Ma bucur ca ti-a iesit bine si v-a placut si gustul (asta-i cel mai important). E o prajitura apreciata si de noi care mi se pare ca da spre gustul de inghetata (crema) daca o mananci rece de la frigider. Ma bucur ca pana si voi in Spania imi urmariti blogul si mai si probati retete. Sa ai o saptamana binecuvantata

      • alexandra 22/12/2011 at 20:30 #

        este buna dar este rea

      • Betty 22/12/2011 at 20:39 #

        Alexandra, este o prajitura cu un gust foarte bun. Blatul are gustul specific de cacao, iar crema daca mananci prajitura rece din frigider mie imi pare ca seamana la gust cu inghetata :) Sper sa o incerci si sa iti placa si tie

      • maria 14/12/2013 at 08:48 #

        Ciao. Voi incerca si eu aceasta prajitura de craciun pentru familie, dar in special pentru logodnicul meu. Mi se pare simpla de facut si aspectuoasa, dar cred ca si ffff gustoasa. Sarbatori fericite alaturi de cei dragi si merci pentru reteta.

      • Betty 14/12/2013 at 14:05 #

        Maria, e o prajitura simplu de facut intr-adevar. Ideal e sa o servesti cat mai rece. Cel putin noua asa ne place, pentru ca daca o prepari cu budinca de frisca seamana mult la gust cu o inghetata :) Referitor la pregatirea budincii, e bine sa citesti indicatiile oferite in cadrul retetei la rubrica despre pregatirea cremei. Budinca se prepara ca si pasi conform cu ceea ce scrie pe plic, doar ca se pun 300 ml lapte in loc de 500, pentru a iesi mai consistenta. In plus se prepara cu 8 linguri de zahar in loc de 3 pentru ca mai apoi se amesteca cu untul si trebuie totusi sa avem o crema dulce. Sarbatori fericite si tie!

  2. alexandra 22/12/2011 at 20:31 #

    Ce gust are este buna?

  3. andreina 16/12/2012 at 14:26 #

    am sa o incerc si eu de craciun pentru ca arata f ok

    • Betty 17/12/2012 at 09:37 #

      Andreina, astept sa imi scrii cum ti-a iesit. Sper sa fie pe gustul tau

      • maria 14/12/2013 at 08:50 #

        Am uitat sa te intreb despre crema pentru ca am o nelamurire: budinca se prepara dupa instructiunile de pe plic presupun, daca da inseamna ca vom adauga si zahar nu? mersi

  4. iulia 14/02/2013 at 15:31 #

    cat se tine la cuptor si la ce temp?

    • Betty 14/02/2013 at 17:03 #

      Iulia, daca o pui la 170-180 de grade, e foarte bine…si undeva la vreo 20 de minute sta in cuptor. Oricum o mai verifici si blatul e gata cand infingi o scobitoare si ea iese curata, fara sa se lipeasca aluat de ea.

  5. rallu 26/02/2013 at 00:52 #

    arata super prajitura :) blatul are nevoie de sirop?

    • Betty 26/02/2013 at 17:08 #

      Rallu, multumesc pt aprecieri la adresa…prajiturii :) Nu, blatul nu are nevoie de sirop pentru ca e ceva de consistenta pandispanului..deci nu e tare si se potriveste bine cu cremozitatea cremei :) Daca ar fi sa-l insiropezi, atunci probabil ar fi nevoie sa servesti prajitura cu lingurita, ca pe tort.

  6. Claudia 15/03/2013 at 13:47 #

    Este foarte buna aceasta prajitura. Am facut-o si eu acum cateva zile si s-a terminat foarte rapid.Multumesc pentru reteta.

    • Betty 30/03/2013 at 18:27 #

      Claudia, ma bucur ca ti s-a parut ca e o prajitura delicioasa. Si da…de regula dispare repede :) Asta inseamna ca cere alta :)

  7. groza 10/04/2013 at 19:27 #

    super buna prajitura incercati sa o faceti nu o sa reretati eu am facut o astazi si mia iesit super buna iti multumesc pt reteta

    • Th3Lov3OfG0d 10/04/2013 at 20:04 #

      Mary, multumesc pt “reclama”! Imi place cand oamenii incearca retetele mele si sunt multumiti de rezultate. Asta e una din prajiturile cel mai des cautate la mine pe blog ;) Aceasta e si o prajitura simpla si delicioasa…intr-adevar!

  8. Nicole Pasaliuc 26/04/2013 at 14:14 #

    eee

  9. Daniela 19/05/2013 at 13:52 #

    E super buna ,dar cam mult unt…as putea sa pun mai Putin??:))thx

    • Betty 27/05/2013 at 09:40 #

      Daniela, crema nu e asa de multa…asa ca eu nu ti-as recomanda sa tai din unt, ca are farmecul lui :) Si eu zic ca nu e gretoasa cu cantitatea de unt indicata. Dar daca tu ai probat-o in varianta data de mine si consideri ca e prea mult unt, eu ti-as sugera sa dublezi poate cantitatea de budinca si sa pui doar jumatate din cantitatea de unt. E o sugestie…desi sigur ca si gustul cremei se va schimba putin. Dar poti incerca si te decizi apoi :)

  10. Dumitru Oana 23/05/2013 at 17:21 #

    se poate face si fara foaie de copt???

    • Betty 27/05/2013 at 09:37 #

      Oana, cel mai bine ar fi sa o faci cu hartie de copt pt a nu risca sa se lipeasca blatul de tava. Dar daca nu ai, se pot folosi 2 foi albe normale, A4, pe care le ungi cu ulei si le asezi pe fundul tavii. Sau poti unge tava cu untura ar fi cel mai indicat, daca nu ai nici foaie alba, sau cu margarina si presari putina faina peste sau doar cu ulei…numai ca in ultima varianta e posibil sa obtii un blat mai uleios :( ceea ce nu e tocmai indicat. Sper sa iti fie de folos aceste sugestii…si sper sa nu fie prea tarziu.

  11. Daniela Florentina 19/07/2013 at 23:41 #

    Foarte buna prajitura!Data viitoare cand o fac o sa ii fac mai multa crema.

    • Betty 21/07/2013 at 09:29 #

      Daniela, ma bucur ca ai incercat-o si ti-a placut! Sigur ca poti sa ii adaugi mai multa crema, daca iti place asa. O duminica frumoasa

  12. Georgi Alvarez (@87Mistique) 30/07/2013 at 16:54 #

    wow ce bine arata! o sa incerc si eu sa o fac, chiar daca nu sunt deloc in relatii bune cu pregatitul prajiturilor :))) cel mai important e ca ai lasat datele exacte si cantitatile..asa putem incerca si cei inexperti ca mine! ;) sper sa imi iasa si sa fie la fel de delicioasa cum arata! :D

    • Betty 30/07/2013 at 20:07 #

      Georgi, eu zic sa nu iti faci probleme. Chiar daca nu esti in relatii bune cu pregatitul prajiturilor, eu zic ca reteta e destul de explicita ca sa o poata face cu succes si cineva mai incepator. Totdeauna am zis ca daca ai o reteta corecta, nu prea are cum sa nu iti iasa…deci mult succes! Si astept impresii ;)

  13. Mariana 31/08/2013 at 11:07 #

    arata super si eu vreau sa fac azi dar na-m budinca deloc pot sa fac o crema de vanilie?

    • Betty 04/09/2013 at 19:26 #

      Mariana, in principiu merge si cu crema de vanilie, doar ca budinca venea amestecata si cu unt…si nu stiu cat merge cu crema de vanilie, dar poti incerca :)

  14. Naomi 07/09/2013 at 16:00 #

    si o pot taia exact dupa ce am terminat-o sau pot sa o mai las un timp?

    • Betty 08/09/2013 at 20:58 #

      Naomi, o poti taia si imediat, insa eu ti-as recomanda sa o mai lasi un timp la frigider si sa o servesti rece. Mie mi se pare mult mai buna asa. Mai ales crema cum e cu budinca de frisca si unt, servita de la frigider mie imi aduce aminte ca si gust de inghetata de vanilie. O seara buna sa ai!

      • Ana Mwahaha 29/09/2013 at 02:53 #

        ai dreptate e mai buna rece am facut prajitura asta de cel putin 5 ori…:)

      • Betty 29/09/2013 at 12:04 #

        O, ce fain Ana! Spor atunci la cat mai multe repetari ;) O duminica frumoasa iti doresc!

  15. cristina 29/09/2013 at 02:48 #

    arata la fel de bine ca si cum gusta mltumesc pt reteta

  16. Ana Mwahaha 29/09/2013 at 02:51 #

    super prajitura ai scris cumva si reteta pentru prajitura desteapta?

    • Betty 29/09/2013 at 12:06 #

      Nu, Ana, din pacate nu am reteta de la prajitura desteapta. Din amintirea mea, nu am incercat-o niciodata

  17. Craciunescu Elena 30/09/2013 at 14:10 #

    super prajitura!eu am facut crema dubla,pe deasupra i am pus un strat de frisca si apoi cateva nuci coapte si maruntite.a iesit o super prajitura.este forte buna rece!

    • Betty 30/09/2013 at 17:13 #

      O, Elena ma gandesc ce bunatate ti-a iesit! Inseamna ca iti plac prajiturile cremoase daca ai dublat si crema si ai mai adaugat si frisca. Cat despre nuci, cu siguranta i-au dat un gust aparte. Daca faceai cu nuci caramelizate era si mai spectaculos :) Oricum, ma bucur ca ti-a placut ce a iesit!

  18. ioana 17/10/2013 at 17:36 #

    buna am facut si eu azi prajitura pentru sambata pentru ca va fi un mare eveniment ii voi taia motul fiului meu si mi-a placut ca aspect abea astept sa o gust cred ca pana sambata ma voi gandi la ea

    • Betty 17/10/2013 at 21:40 #

      Ioana, ma bucur ca ai incercat reteta asta de prajitura. Ai facut o alegere buna pentru ca cine a gustat-o a fost multumita de ea. Sper sa fie la fel in cazul vostru si al invitatilor. O seara buna sa ai!

  19. iulia 20/10/2013 at 20:15 #

    prajitura este extrem de seaca, nu are savoare iar crema este absolut insuficienta.
    Am fost total dezamagita!

    • Betty 20/10/2013 at 22:26 #

      Iulia, imi pare rau ca ai ramas cu impresia asta dupa ce ai gustat prajitura. E adevarat ca gusturile sunt diferite, dar e interesant ca esti prima persoana dintre cele care au gustat-o de la mine sau au incercat-o de pe blog si au fost dezamagiti. Ma intreb daca nu cumva a intervenit o greseala in modul in care ai facut-o…poate ai omis ceva?
      Sincer imi pare rau. O seara buna

  20. Valy 28/10/2013 at 14:01 #

    ce inseamna un pachet de unt… am stricat prajitura cu atata unt, puteam sa pun doar crema de vailie si era suficient, ideea este super

    • Betty 29/10/2013 at 14:20 #

      Un pachet de unt in Romania are un gramaj general valabil…adica 200 g. Nu stiu la ce te referi cand spui “am stricat prajitura cu atata unt”…ce cantitate de unt ai pus? Daca era sa pui doar crema de vanilie (cum o numesti tu) asta insemna doar sa pui o banala budinca de vanilie peste blat, ceea ce facea sa se piarda din farmecul prajiturii. Oricum, o sa schimb de acum si o sa precizez si in paranteza cantitatea de unt, ca sa stie oricine la ce ma refer.

  21. ela 18/12/2013 at 13:55 #

    unt? de care sau se poate si margarina rama pt creme? si deasupra ce merge mai bine cocos sau nuci caramelizate cred ca si ciocolata rasa ar merge nu? multumesc

    • Betty 18/12/2013 at 14:43 #

      Anamaria, pentru crema se foloseste unt normal…de orice fel. Ideea e doar sa fie unt si nu chestii ce au aparut acum, gen cremino/cremoso cu unt, sau cum se mai numesc :) Se poate folosi si Rama pentru creme, insa eu zic ca e mai gustoasa cu unt. Deasupra sigur ca merge si ciocolata rasa. Insa si ce pui deasupra da specificul prajiturii…unii prefera ciocolata, altora le place mai mult cocosul, iar altii trag mai mult spre nuca caramelizata. Aici e la latitudinea fiecaruia. Fiecare ce prefera. Si daca o faci pentru Craciun, poti tine cont si de celelalte prajituri pe care le pregatesti, de ce au ele in compozitie si cu ce le acoperi si atunci o faci pe asta diferita ;) Craciun plin de bucurie!

  22. ela 19/12/2013 at 10:15 #

    pentru ca tin cont si vreau sa fie diferite de aceea intrebam . multumesc sarbatori fericite

    • Betty 19/12/2013 at 13:04 #

      Cu placere, Ela! Sarbatori fericite si tie!

  23. zorina 28/12/2013 at 13:50 #

    exceptionala prajitura ,multumesc pentru reteta,Anul Nou cu fericire si bucurii!!!!!LA MULTI ANI!!!!!

    • Th3Lov3OfG0d 28/12/2013 at 20:42 #

      Multumesc zorina! Multa sanatate, bucurie si credinta iti doresc si eu in 2014. Si spor la gatit!

  24. Bianca 13/03/2014 at 19:32 #

    se poat folosi margarine in loc de unt?

    • Betty 13/03/2014 at 23:15 #

      Bianca, untul e unt, margarina e margarina. Gustul va fi diferit sigur, dar daca alegi totusi sa folosesti margarina, iti recomand sa folosesti Rama pentru prajituri si nu o alta marca.

  25. iulia 17/04/2014 at 08:19 #

    am incercat-o si eu e supeeeeeeeeeeeeeeeeer buna

    • Betty 18/04/2014 at 16:58 #

      Iulia, ma bucur! Sarbatori binecuvantate cu prezenta Celui ce e Viu!

  26. Catalina 27/04/2014 at 15:25 #

    buna,am facut si eu ieri,si nu mai avem nici o urma,maine repetam!!!foarte buna si usor de facut!!!Mersi de reteta!

    • Betty 02/05/2014 at 20:36 #

      Catalina, cu toata placerea! Spor la prajiturit si da reteta mai departe daca ti-a fost de folos ;)

  27. estera 10/07/2014 at 16:10 #

    eu am facut aceasta crema cu blatul de cocos facut tot de tine si a iesit mai bun decat cu blatul acesta:)

    • Betty 10/07/2014 at 16:30 #

      Cred :) Mai ales daca esti fan cocos ;)

Lasă un răspuns

Completeaza detaliile de mai jos sau apasa click pe una din imagini pentru a te loga:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Schimbă )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Schimbă )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Schimbă )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Schimbă )

Connecting to %s

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

Join 1,428 other followers

%d bloggers like this: