Tort rusesc

4 Sep

Reţeta a fost postată de Afrodite pe forumul culinar.ro. Este a doua oară când o încerc şi sunt foarte mulţumită de rezultat. Combinaţia de brânză de vaci, budincă şi esenţă de vanilie e extraordinară!

Ingrediente:

Ingrediente aluat: 400 g făină, 150 g margarină, 150 g zahăr, 1 ou, 1 praf de copt, 3-4 linguri cacao, un praf de sare, 50 ml lapte, 1/2 fiolă esenţă de vanilie

Ingrediente umplutură: 150 g margarină, 200 g zahăr, 3 ouă, 500 g brânză de vaci proaspătă (sau quark), 1 plic budincă de vanilie, 1 plic zahăr vaniliat, 1/2 fiolă esenţă de vanilie

Mod de preparare:

Aluat:

Făina, praful de copt şi cacaua se pun într-un bol şi se amestecă bine.

Se adaugă restul ingredientelor şi se amestecă până se obţine un aluat elastic, ca şi compoziţia de la ciocolata de casă, pe care îl punem într-o pungă şi îl lăsăm la frigider pentru o jumătate de oră.

Compoziţie:

Se amestecă margarina, la temperatura camerei, cu zahărul, cu ouălele puse pe rând, cu brânza, esenţa de vanilie, iar la final se adaugă praful de budincă şi zahărul vaniliat. Totul se mixează bine.

Se ia o formă de tort, se unge cu margarină şi se căptuşeşte cu 2/3 din aluat.
Marginile aluatului se ridică pe pereţii formei la o înălţime de 2-3 cm.

Se toarnă peste aluat compoziţia de brânză. Din restul de aluat se rup bucăţele mici şi se aşează deasupra tortului.

Tortul se introduce în cuptorul încins pentru 60 de minute sau mai mult, până se rumeneşte.

După ce e copt se lasă la răcit circa 2 ore, după care se poate porţiona si servi.

About these ads

4 Răspunsuri to “Tort rusesc”

  1. ILEANA 31/03/2012 la 22:23 #

    ce este quark?imi place!

  2. simona titirca 04/04/2012 la 21:27 #

    este o branza dulce cu multa grasime care in germania are aceasta denumire si se mananca cu cartofi fierti este ca branza noastra dulce

  3. Betty 05/04/2012 la 16:41 #

    Ileana, dupa cum vad, Simona ti-a raspuns deja. E un fel de branza de vaci mai cremoasa…Dar in Kaufland o gasesti chiar sub denumirea de quark…prin zona cu iaurturi. Daca vrei sa stii cum arata, in reteta asta este o poza la inceput cu ingredientele si acolo o poti vedea.

  4. Betty 05/04/2012 la 16:43 #

    Scuze, Ileana, am incurcat posturile. Poza cu quark o gasesti la “Cheesecake cu piersici”, adica aici
    http://bettykitchen.wordpress.com/2010/12/29/cheesecake-cu-piersici/

Lasă un răspuns

Completeaza detaliile de mai jos sau apasa click pe una din imagini pentru a te loga:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Schimbă )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Schimbă )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Schimbă )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Schimbă )

Connecting to %s

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

Join 1,358 other followers

%d bloggers like this: