Ruladă cu şuncă şi caşcaval

18 Aug

Ingrediente:

Pentru foaie: 250 ml apă, 150 g margarină Unirea, 1/2 linguriţă sare, 9 linguri făină, 5 ouă

Pentru umplutură: 6 felii şuncă, 100 g caşcaval, 100 g telemea (sau brânză de burduf)

Mod de preparare:

Se pun la fiert apa, margarina şi sarea. Când margarina s-a topit, se stinge focul, se adaugă făina şi cele 5 ouă, câte unul pe rând. Se amestecă bine, obţinându-se un aluat care curge, pe care îl punem într-o tavă (35 x 27 cm) tapetată cu hârtie de copt şi îl dăm la cuptor. Vom obţine o foaie/blat mai încreţit, dar e normal să fie aşa. Îşi va reveni după ce îl vom umple şi rula.

Între timp, tăiem şunca cubuleţe mici, iar caşcavalul şi telemeaua le radem.

Pe foaia caldă scoasă din cuptor, aşezăm şunca, presărăm brânza şi caşcavalul şi o rulăm pe lungime.

O mai dăm la cuptor pentru 10 minute, până se topeşte brânza. Se poate servi ca aperitiv cald sau rece.

About these ads

8 Răspunsuri to “Ruladă cu şuncă şi caşcaval”

  1. ioana urcaciu 24/01/2012 at 15:29 #

    e superba rulada cu sunca si cascaval.o recomand tuturor pofticiosilor.p.f.

    • Betty 24/01/2012 at 16:56 #

      Ioana, ma bucur tare mult ca ti-a placut!

  2. ILEANA 18/03/2012 at 22:16 #

    Arata super,imi place!am sa o fac si eu!MULTUMESC FRUMOS PTR.RETETA!18.03.2012,ORA 22,14

    • Betty 19/03/2012 at 10:32 #

      Ileana, sa stii ca reteta asta a avut mare trecere de cate ori a fost prezenta la vreo masa :) Asa ca ti-o recomand cu drag. Poate chiar de Pasti, ca ii sta bine pe o masa festiva ;)

  3. stefania petrulea 13/04/2012 at 15:28 #

    este super gustoasa si arata chier bine am facut-o de ziua mea si a trecut prima de pe platou super reteta!!!!!!

    • Betty 27/04/2012 at 11:41 #

      Stefania, ma bucur ca ai incercat-o si mai ales ca v-a si placut, tie si musafirilor. Si…”La multi ani” cu intarziere :)

  4. Georgiana 04/07/2013 at 15:07 #

    mmmmm! e super! Am facut-o deja de 2 ori si de fiecare data a lasat numai zambete pe chipul celor care au papat-o ;))! Eu am mai pus si ardei rosu,galben si vrede ,pt culoare . Mersi!

    • Betty 17/07/2013 at 22:44 #

      O, Georgiana, ce fain! Cred ca a aratat si mai apetisant asa cu ardei! Ma bucur ca ai reusit sa-ti impresionezi musafirii cu reteta asta! O saptamana frumoasa sa ai!

Lasă un răspuns

Completeaza detaliile de mai jos sau apasa click pe una din imagini pentru a te loga:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Schimbă )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Schimbă )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Schimbă )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Schimbă )

Connecting to %s

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

Join 1,431 other followers

%d bloggers like this: